Cromatica iei si simbolurile sale

0 Shares
0
0
0

Cromatica iei si simbolurile sale
Indiferent ca vrei sa cumperi o ie barbateasca sau una pentru doamne, ar trebui sa te documentezi cat mai bine inainte pentru ca ceea ce cumperi sa fie un produs autentic, de cea mai buna calitate si care sa semnifice tot ceea ce iti doresti tu pentru persoana respectiva. Fiecare frunzulita, culoare si model pe care il vezi pe ie este ales cu mare atentie semnificand intotdeauna ceva.

Inca mai exista persoane care cred ca ia nu simbolizeaza nimic, o idee extrem de gresita de altfel deoarece stramosii nostri stiau exact ce cos pe ii si pentru ce. Daca vrei un model de ie care sa iti poarte noroc si sa iti aduca fericire click aici.

Simbolurile care sunt inspirate din viata de zi cu zi si din activitati sunt foarte des intalnite pe ii. Regasim roata sau monedele in satele unde traiau mestesugari sau pestii daca satele erau de pescari.

Motivele geometrice sau cele stilizate au rolul de a imbogati foarte mult iile traditionale si regasim pe ele romburi, cercuri sau chiar patrate. Liniile drepte au rolul de a simboliza drumul drept prin viata, marirea, ascensiunea sociala si succesul. Cercurile se refera la caracterul ciclic al vietii si despre divinitate.

Mai sunt si alte simboluri foarte des intalnite cum sunt de exemplu carligele care au rolul de a atrage bunastarea si de a o prinde la loc. Melcisorii sunt spirale stilizate si reprezinta modele vechi cu o foarte mare incarcatura spirituala. Crucile sunt legate de evolutie si de spiritualitate. Ochii sau modelele ovale de forma unor ochi, interpretate foarte des si ca model sfoara, simbolizeaza firul vietii.

Culorile au si ele o importanta foarte mare in portul romanesc si sunt specifice zonei geografice unde se realizeaza iile dar si adaptate de obicei la varsta persoanelor care le poarta dar si la statutul sau social. Iile decorate bogat cu ornamente realizate din matase, din margele sau din alte aplicatii pretioase sunt purtate in zilele de sarbatoare. Tot aceste ii au fost integrate in vestimentatia zilnica atunci cand apartineau femeilor instarite.

Fetele tinere din sate, nemaritate, prefera iile colorate in combinatii de roz si alte nuante deschise pe cand culorile sobre cum sunt maroul, negrul, verdele inchis si auriul erau preferate de femeile mature care au ajuns la o varsta anume si care au un anumit statut. Toate culorile sunt considerate perfecte pentru varsta proprietarei si fac cinste traiului purtat cu decenta.

Culorile ofera mai multe detalii despre ii. Argintiul si albastrul se foloseau in scopul de a simboliza cursul apei si raurile, motive foarte des intalnite in cultura romaneasca populara, verdele si auriul erau folosite pentru a reprezenta campiile iar maroul sau rosul erau pt regiunile muntoase.

De acum cu siguranta vei privi iile cu alti ochi si suntem siguri ca povestile lor iti vor parea mai frumoase. Te invitam si sa descoperi magazinul din linkul aferent si sa alegi din colectia de camasi cusute manual pentru barbati sau pentru femei. Abia asteptam sa ne spui care a fost alegerea ta.

0 Shares
You May Also Like