Ce piese second hand se recomanda sa cumparam?

Ce piese secod hand se recomanda sa cumparam?In Romania vanzarea de calculatoare second hand a luat amploare si este si firesc atunci cand vedem preturile din magazine care seamana perfect cu cele din Occident iar salariile sunt departe de cele din Vest.

In ceea ce priveste calculatoarele poate fi riscant sa cumparati componente sau sisteme la mana a doua si nu ne pricepem toti sa facem un computer bun doar din piese cumparate second hand. In continuare va prezentam un articol despre ce componente se merita sa cumparam la mana a doua si ce nu.

In ceea ce priveste placile de baza la mana a doua gasiti la preturi bune modele vechi, iesite din ofertele magazinelor, care pot fi eficiente pentru sisteme modeste. Pentru modele curnente sau moderne cumpararea componentelor SH are sens doar daca gasiti componentele second hand la o diferenta de pret mai mare de o treime fata de cele noi. Este indicat sa cumparati SH doar daca stiti cum sa evaluati tehnic placa de baza.

Procesoarele nu au componente dinamice deci se degradeaza mai greu in timp si daca un procesor a fost racit corespunzator atunci poate avea o viata extrem de indelungata. Are sens sa cumparati procesoare second hand daca diferenta de pret este considerabila.

Sunt multe persoane care nu se pricep si care investesc foarte mult in procesoare foarte rapide pe care le pun in sisteme modeste. Pentru office se prefera procesoarele care consuma putin si pentru multimedia procesoarele medii. Are sens sa adaugam procesoare puternice pe sisteme pentru gaming.

Nu uitati sa tineti cont si de pasta termoconductoare, pe care trebuie sa o adaugati la fiecare schimb de cooler sau montaj. Este recomandata pasta ceramica. Aveti grija ca pasta termoconductoare sa nu fie lichida ci sa aiba o consistenta cremoasa. Nu faceti improvizatii sau nu puneti pasta veche aproape solidificata.

Memoria RAM nu are componente dinamice si nu se distruge in timp decat daca nu a fost utilizata corect.
In ceea ce priveste placa video depinde de sistemul pe care aceasta va fi montata daca este cazul sa va ganditi la o placa video la mana a doua sau este nevoie de o placa video noua.

Pentru sistemele de office se prefera placile onboard sau placile video ieftine care consuma putin si se incing putin neavand nevoie de raciri in plus. Pentru sistemele dedicate jocurilor se recomanda placi performante si surse puternice.

Hard Diskul are piese mobile deci se consuma in timp. Testarea unui Hard Disk este un proces laborios si nu recomandam necunoscatorilor sa isi cumpere hard disk-uri la mana a doua. In magazine preturile au scazut foarte mult in ultimii ani si diferentele intre hard disk-uri second hand si noi, nu sunt foarte mari.

Sursa este o componenta consumabila care imbatraneste repede si se testeaza greu. Recomandam sursele noi, de la firme recunoascute. Chiar daca sunt putin mai scumpe, aveti garantia ca atunci cand sursa se arde nu va distruge tot sistemul.

Ventilatoarele depind foarte mult de configuratia sistemului. Daca pentru un sistem modest ventilatorul standard (din dotare) este suficient, pentru procesoarele performante sunt necesare ventilatoarele noi.

Indiferent de care ar fi ventilatoarele nu trebuie sa faca zgomot, orice zgomot suplimentar celui provocat de aerul impins de pale, reprezinta o defectiune sau o descentrare a ventilatorului.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *