Care sunt avantajele oferite de o centrala termica in condensatie?

0 Shares
0
0
0

Care sunt avantajele oferite de o centrala termica in condensatie?Cu toate ca nu foarte multe persoane se orienteaza in Romania catre o centrala termica cu functionare pe gaz in condensatie, aceasta ofera un bun raport calitate-pret. Un avantaj important al unei astfel de centrale termice este determinat de gradul de eficienta ridicat.

Daca centralele termice conventionale care functioneaza cu tiraj natura cu cos de fum sau cu tiraj fortat cu kit de evaluare a gazelor arse sau cu admisie aer de ardere ofera un bun randament, uzura survenita odata cu trecerea timpului duce la reducerea randamentului. Centralele termice in condensare ofera o eficienta energetica mult mai crescuta, deoarece se obtine mai multa caldura de incalzire decat cea obtinuta doar prin ardere.

Totodata, durata de viata a unei centrale termice cu condensare este mult mai mare, astfel incat producatorii ofera o durata de viata de aproximativ 15 ani, comparativ cu cei 10 ani oferiti de producatorii centralelor conventionale.

In ceea ce priveste pretul, o centrala termica in condensatie costa mai mult decat una conventionala, dar diferenta de pret nu reprezinta o pierdere, deoarece suma va fi amortizata in 2 – 4 ani, gratie volumului mai mare de incalzire. Consumul este mai redus cu aproximativ 25-30% spre deosebire de o centrala conventionala, iar prin reducerea consumului de energie, contribuiti la protejarea mediului.

Daca doriti un sistem de incalzire prin pardoseala, puteti utiliza cu succes o centrala termica in condensatie. In plus, puteti utiliza gama de termostate Salus it600. Cu ajutorul acesteia este usor sa va monitorizati sistemul de incalzire, pentru a economisi energie si a va incalzi corespunzator locuinta.

Alte avantaje care va pot determina sa alegeti o centrala termica in condensatie consta in calitatea acesteia, deoarece pentru a fi produsa o astfel de centrala sunt utilizate materiale de calitate, superioare celor folosite in cazul centralelor conventionale.

In plus, sunt centrale atractive, care impresioneaza prin design, panouri de automatizare si reglare, prin care sunt deosebit de usor de utilizat. Important este  sa se ofere toate conditiile de care o astfel de centrala are nevoie pentru a da randament, precum izolatia imobilului, dimensionarea corecta a centralei si a instalatiei interioare de incalzire. Daca nu se tine cont de aceste aspecte, randamentul centralei poate avea de suferit.

Datorita calitatii acestor centrale, sunt singurele montate in vestul Europei, unde cele termice conventionale nu se mai monteaza de mult timp. Din fericire pentru noi, exista numeroase posibilitati de incalzire a locuintei pe care le putem alege, in functie de suprafata pe care dorim sa o incalzim si de banii pe care dorim sa ii investim pentru o astfel de achizitie.

Printre centralele termice recomandate de specialisti, cele in condensatie se numara printre cele mai des ntalnite. Cei care dispun de banii necesari pentru a cumpara o astfel de centrala isi pot amortiza investitia destul de repede, datorita eficientei de incalzire, a consumului redus de energie si a duratei de viata indelungate. In plus, sunt atractive in ceea ce priveste designul si deosebit de usor de utilizat, pentru a va garanta un confort sporit.

0 Shares
You May Also Like