Asamblare si instructiuni de folosire pentru bradul de Craciun

Asamblare si instructiuni de folosire pentru bradul de CraciunA da forma unui brad artificial poate presupune un efort destul de consistent, dar pentru majoritatea oamenilor, montarea, instalarea si impodobirea bradului este un moment placut, de care se pot bucura in spiritul sarbatorilor, alaturi de familie.

Daca ai achizitionat un bradut cu instalatia de lumini inclusa, te sfatuim sa-l asamblezi cu ea aprinsa. Asta te va ajuta sa-ti imaginezi pas cu pas, look-ul final pe care il va avea. Este de recomandat sa faceti acest lucru, orice fel de brazi artificiali aveti.

Optional, puteti purta o pereche de manusi de cauciuc atunci cand impodobiti bradul, pentru a evita eventualele intepaturi, zgarieturi, atunci cand il montati. In acelasi timp, acest tip de manusi aluneca usor de-a lungul ramurilor si va vor ajuta sa le aranjati asa cum doriti. Incepe instalarea si montarea bradutului cu baza acestuia, trecand usor catre varf.

Asigura-te ca fiecare ramura a fost aranjata inainte de a trece la urmatoarea. Fii atent si la spatierea dintre ramuri, pentru a face loc ornamentelor ce le vei pune acolo. Cu fiecare ramura, separa fiecare ramurica ce pleaca din aceasta si pozitioneaz-o perpendicular, dar cu varful spre exterior fata de centrul trunchiului principal.

Pentru majoritatea stilulilor de copacei, ramurelele pozitionate cel mai departe de trunchiul principal trebuie asezate intr-un unghi vertical, pentru a da un look de coada de paun (ceea ce va face bradutul sa para cat mai natural si cu o coroana bogata).

Ramurelele cele mai mici, cele perpendiculare pe ramurile principale si care se afla la sfarsitul acestora, trebuie pozitionate cu varful la exterior.

Este foarte recomandat, in cazul in care bradutul achizitionat de dumneavoastra vine si cu un manual de asamblare sau poze schematice, sa le consultati cu atentie pentru a observa cel mai bun mod de asamblare care sa confere bradutului un look cat mai realistic, propus de producatori.

Unele stiluri de asamblare presupun indoirea ramurelelor in jos de exemplu, in timp ce altele sunt indoite de sus in jos, spre varful bradului. Modeland astfel copacelul, dupa o fotografie sau dupa un manual, va face aceasta intreaga activitate mai usoara si nu vei avea batai de cap.

Montarea fiecarei ramuri trebuie facuta individual, pornind de la baza copacelului. Terminati un rand de ramuri in jurul bradutului, pe circumferinta coroanei de la baza si incet, continuati cu restul ramurilor dupa acelasi model, pana la varf.

O data ce ai ajuns la varful bradului, fa cativa pasi inapoi si priveste bradul in ansamblu, pentru a-ti da seama daca ti-a scapat ceva sau daca mai trebuie ajustate pozitiile ramurilor.

Daca instalatia este deja montata, asigura-te ca aceasta este pozitionata in mod unitar pe toate ramurile. Prima data cand vei asambla un brad impodobit de Craciun, instalarea probabil ca va dura ceva mai mult, dar pe masura ce vei repeta acest exercitiu, va deveni o rutina.

In acelasi timp, daca planuiesti sa folosesti bradul pentru mai mult de un sezon de sarbatori, acesta va incepe sa-si pastreze in timp din forma de baza pe care i-ai dat-o inca de la primele instalari, bineinteles asta depinzand si de locul si modalitatea in care il depozitezi.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *