Cum sa-ti inlocuiesti masina in urma unui dezastru natural?

Cum sa-ti inlocuiesti masina in urma unui dezastru natural?Cumparaturile auto, probabil sunt pe ultimul loc in gandurile tale, in momentul in care esti prins in mijlocul unui dezastru natural.

Dar evenimente ca tsunami-ul din Japonia ce a avut loc in urma unui cutremur, in 2011 sau cunoscuta “Frankenstorm” pot distruge zeci de mii de automobile in doar cateva secunde, nelasand nici o alegere proprietarilor acestora, alta decat inlocuirea completa a autovehiculului.

Pentru a-ti face o idee despre politicile noastre de asigurare pentru automobile in caz de dezastru natural, intra pe www.rcaautoieftin.ro.

Chiar si o calamitate de nivel mai mic, un copac cazut sau o caprioara ce apare din senin pe carosabil chiar in fata masinii tale, te poate lasa fara roti, asta in timp ce viata merge inainte, la viteza maxima. In acest tip de situatii, ultimul lucru pe care ti-l doresti este si mai mult stres sau drama. Cu asta in minte, iata cateva strategii, de la asigurari auto la achizitii auto, pentru a te putea pune din nou pe drum, usor si fara batai de cap.

Determina daca asigurarea ta auto, acopera si dezastrele naturale

Iti sugeram sa stabilesti ce anume este acoperit prin asigurarea auto pe care deja o detii, inainte de a lua orice fel de decizie. Daca automobilul tau a suferit pagube intr-o furtuna de exemplu, este probabil asigurat, daca propria ta asigurare stipuleaza acoperirea in cazul unor astfel de pagube.

Asigurarile, altele decat cele de coliziune, acopera multe pagube ce ar putea surveni in timpul unor dezastre naturale, cum ar fi furtunile, stricaciuni datorate apei infiltrate prin inundatii, obiecte ce pot cadea pe masina cum ar fi copacii, semnele de circulatie de pe carosabil, etc.

Persoanele ce detin automobile noi, de obicei au o asigurare si in aceste cazuri. Dar ii sfatuim si pe cei care au automobile mai vechi, ce s-ar putea gandi sa nu incheie si o asigurare in caz de dezastru natural, s-o faca totusi.

Scapati de mari probleme pe viitor si nu se stie niciodata cand vi se poate intampla chiar dumneavoastra, mai ales daca locuiti in zone predispuse la astfel de dezastre, asa cum ar fi zonele predispuse la inundatii sau cutremur, de exemplu.

Cere daunele rapid, in caz de dezastru. Te sfatuim sa faci asta, pentru ca in astfel de cazuri politica este de obicei “primul venit, primul servit”.

Asta poate fi de o importanta critica, mai ales dupa un dezastru natural de mari proportii, deoarece asiguratorii fac fata cu greu in astfel de situatii, recuperarile de daune sunt cerute de un numar foarte mare de asigurati si astfel se creeaza blocaje. Iti poti verifica in acelasi timp si asigurarea de la casa, daca nu mai stii exact termenii in care s-a incheiat aceasta. Multe dintre asigurarile pentru locuinta, cuprind si anumite asigurari pentru masina in caz de dezastru natural.

In functie de scara dezastrului, poti fi eligibil si pentru asistenta, in mod tipic sub forma unui anumit inprumut, in eventualitatea in care este nevoie de schimbarea automobilului, grav afectat de dezastru.

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *