Alimente organice – un moft sau o necesitate ?

0 Shares
0
0
0

Alimente organice – un moft sau o necesitate ?Intr-o lume dominata de E-uri , chimicale si substitute alimentare , alimentele 100% bio reprezinta o adevarata bijuterie . In urma cu ceva timp am realizat ca este din ce in ce mai greu sa mananc sanatos .

Tocmai din acest motiv am decis sa imi achizitionez un teren pe care sa cresc fructe si legume . Si pentru ca aveam nevoie de utilaje agricole , in special motosape , am apelat la Agromoto.ro .

Acesta companie specializata in comercializarea de echipamente si utilaje pentru gradinarit si nu numai va pune la dispozitie o gama variata de produse la un raport calitate/pret imbatabil . Pentru mai multe informatii accesati http://agromoto.ro/6-motosape .

Alimentatia bio , fara chimicale si nemodificata genetic , a tinut in viata omenirea de-a lungul a catorva mii de ani . In zilele noastre , din mai multe motive , cele mai mai multe alimente au la baza substante daunatoare , substante care in timp ne pot periclita serios sanatatea.

Iata care sunt cele mai importante 5 motive care ne pot determina sa ne axam numai pe alimentatia bio :

–    Cercetarile pe animale au demonstrat ca alimentele modificate genetic , asa numitele OMG , sunt responsabile de aparitia unor probleme de sanatate foarte serioase . Pe termen lung OMG-urile au provocat de la simple alergii pana la tunori si chiar moartea animalelor . Cele mai comune OMG sunt soia , orezul si porumbul . Companiile care au introdus pe piata aceste produse nu au prezentat si garantii prealabile cu privire la impactul acestor alimente asupra sanatatii oamenilor .

–     Fructele si legumele obtinute in mod natural sunt sanatate curata . Acestea nu contin seminte modificate genetic si nici nu contin pesticide .  Stiai ca peste 18% din semintele modificate genetic au o structura atat de mult schimbata incat ajung ele insele sa isi produca pesticide ? Situatia este cu mult mai mult ingrijoratoare deoarece , fructele si legumele crescute din aceste seminte odata consumate produc in continuare pesticide in organismul tau . Adica nu este de ajuns ca consumam o cantitate insemnata de pesticide , ci aceste substante daunatoare continua sa se inmulteasca odata ce ajung in corp .

–    In alimentatia copiilor este foarte important sa se gaseasca in cea mai mare proportie alimente organice . Copii sunt mult mai predispusi la actiunea toxinelor decat adultii .

–    Studiile de specialitate au demonstrat ca mancarea bio are in continut o mai mare cantitate de nutrienti decat mancarea traditionala . Mancarea organica este bogata in antioxidanti , fier , calciu , minerale , magneziu , crom si vitamina C .

–    Conform datelor publicate de Agentia Americana de Protectie a Mediului peste 30% din insecticide , 60% din ierbicide si  90% din fungicide prezinta un risc foarte mare de aparitie a cancerului  . Astfel nu avem de ce sa ne mai miram ca din ce in ce mai multi oameni sufera de aceasta cumplita boala  . De aici putem deduce ca mancarea bio este o buna arma in preventia cancerului .

Aproximativ un sfert din cantitatea de cereale , fructe , legume si produse din carne aflata pe piata din tara noastra  , fie ca vorbim despre productia proprie fie ca ne referim la importuri , are in compozitie reziduuri de pesticide . Conform unui raport intocmit de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta

Alimentelor , produsele care contin cea mai mare cantitate si cele mai multe tipuri de substante toxice sunt citricele importate din Turcia .

0 Shares
You May Also Like