Trucuri pentru a accelera startup-ul telefonului sau tabletei Android

 Cum sa faceti mai rapid telefonul sau tableta Android

Iata cateva dintre cele mai bune sfaturi si trucuri pentru a face ca orice telefon sau tableta Android, sa porneasca mai repede, cu sau fara rootare. Ai un display Allview care necesita inlocuire? Vizualizeaza oferta noastra pe Magazingsm.ro.

Android este cel mai popular sistem de operare pentru smartphone din lume. Telefoanele / tableta Android sunt disponibile atat la preturi reduse cat si la preturi ridicate.

Daca va confruntati cu viteza redusa pe telefonul Android, fie ca ca aveti un flagship sau un telefon de buget, avem cateva dintre cele mai bune sfaturi si trucuri pentru a va face telefonul Android, foarte rapid. Aplicand aceste metode pe telefonul tau Android, vei obtine o experienta mai rapida si mai placuta.

Inainte de a vorbi despre sfaturi si trucuri pentru a face din Androidul instalat o experienta mai buna, trebuie sa stim raspunsul la intrebarea – “De ce smartphone-ul meu cu Android este lent?”. Mai jos sunt cateva motive care incetinesc device-urile cu Android: ·

  • Managementul nepotrivit al memoriei
  • Virusi/troieni
  • LOW RAM / memorie principala ocupata
  • Memorie cache insuficienta
  • Programe sau APPS care ruleaza in fundal
  • Sarcina procesorului
  • SLOW card microSD / card de memorie externa ocupat

Cum sa faceti mai rapid telefonul sau tableta Android. In masura in care pana acum nu puteam recomanda orice upgrade hardware la telefoanele Android, spre deosebire de computerele desktop, singurul lucru pe care cu totii putem sa-l modernizam la smartphone-uri, este cardul extern Micro SD cu viteza mare (Class 10).

Prin actualizarea cardului SD, aplicatiile instalate pe acesta se vor incarca rapid.

Faceti telefonul sau tableta Android mai rapid fara rootare. Instalati actualizarile Firmware-ului sistemului. Asigurati-va ca sistemul dvs. este actualizat. Verificati actualizarile firmware-ului sistemului pentru telefonul dvs. Pentru a verifica actualizarile telefonului, deschideti Setari, derulati in jos pana la Despre dispozitiv.

Acum atingeti Actualizare software si verificati actualizarile. Setati imaginea statica ca tapet, in loc de Wallpaper Live.  Dezactivati Live Wallpaper de pe ecranul de pornire si setati o imagine statica ca Wallpaper. Nu va imbunatati doar performanta telefonului, ci si durata de viata a bateriei.

Stergeti / Dezinstalati toate aplicatiile pe care nu le mai utilizati. Stergeti toate aplicatiile pe care nu le mai utilizati. Eliminati toate jocurile pe care nu le mai jucati, etc. Stergand aplicatiile, acestea vor elibera din memoria RAM, cea de stocare si Cache. De asemenea, incercati sa stergeti aplicatiile preinstalate OEM.

Daca nu sunteti in masura sa faceti acest lucru, inseamna ca este necesar ca telefonul sa fie rootat.

Stergeti datele aplicatiilor din memoria cache. Prin stergerea datelor din memoria cache-ului Apps, va exista o imbunatatire imensa a performantei globale a sistemului. Exista multe alte avantaje ale stergerii cache-ului de aplicatii si a datelor, cum ar fi, pentru a elimina erorile cauzate de aplicatii.

Procesul de stergere a memoriei cache Apps si a datelor este foarte simplu in Android. Mergeti la “Settings” si deschideti Storage Device.

Derulati in jos pe lista pana cand obtineti intrarea datelor cache si atingeti-o. Un mesaj de tip pop-up va aparea pe ecran, spunand ca puteti sa stergeti toate datele din cache. Confirmati, apasand pe acest mesaj.

 

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *