Cele mai des intalnite probleme ale smartphone-urilor

Atunci cand avem de gand sa ne schimbam vechiul smartphone, in mod evident ne gandim sa ne cumparam un dispozitiv care sa fie cat mai performant posibil, pentru ca ne dorim ca acesta sa functioneze fara probleme tot timpul.

Mai intai de toate, pentru a avea un smartphone care sa functioneze cat mai bine mereu, va trebui sa avem un buget destul de mare pentru achizitionarea dispozitivului, iar apoi va trebui sa stim exact spre ce modele de smartphone sa ne orientam.

In primul rand, ideal ar fi sa ne alegem un model care sa vina de la un brand precum Samsung de exemplu, sau de ce nu, un model iPhone de la Apple, insa si alti producatori precum Sony, HTC, sau chiar si Huawei au telefoane performante si foarte performante.

Mai apoi, va trebui sa stim exact cum sa avem grija de smartphone, asa ca va trebui sa il echipam neaparat cu accesoriile de protectie compatibile, pentru a evita o vizita intr-un service gsm.

Cele mai multe dintre telefoanele care ajung pe mana specialistilor de la service, au nevoie de inlocuirea display-ului, iar aceasta problema este cauzata de lipsa echiparii telefonului cu accesoriile de protectie.

In schimb, utilizatorii care isi echipeaza terminalele cu aceste accesorii, in mod evident nu vor mai avea o asemenea problema, si nu isi vor mai duce din acest motiv telefonul la service.

Pe langa inlocuirea display-ului, multe terminale ajung la service datorita faptului ca praful depus, a ajuns sa afecteze anumite componente precum difuzorul sau microfonul telefonului, iar aici situatia iarasi este discutabila, pentru ca daca dispozitivul ar fi fost tinut in husa, praful nu ar fi afectat acele piese.

Se pot intalni si cazuri in care terminalele sunt ingrijite foarte bine, insa acestea sa aiba probleme privind receptionarea semnalului gsm. In astfel de conditii, cel mai probabil, odata ce telefonul ajunge pe mana expertilor de la service, va suferi o reparatie care consta in inlocuirea antenei de semnal, iar astfel problema ar trebui sa fie rezolvata.

Alte telefoane ajung la service datorita faptului ca fie butonul Home, fie butoanele de reglare volum, sau butonul de pornire – oprire nu mai functioneaza, asa ca aceste butoane trebuiesc inlocuite cat mai rapid.

Ei bine, dupa cum se poate observa, toate aceste reparatii fac parte din categoria reparatiilor hardware, la care poate fi un smartphone supus.

Trebuie insa mentionat si faptul ca telefonul poate avea nevoie si de reparatii software, iar aici am putea aminti in primul rand reinstalarea sistemului de operare, decodarea telefonului in cazul in care acesta este blocat intr-o anumita retea si se doreste folosirea lui in alta retea. Chiar si resetarea generala a telefonului face parte tot din aceasta categorie de reparatii smartphone.

Deci, dupa cum se poate observa, in functie de problema intalnita, telefonul poate suferi o reparatie hardware sau o reparatie software, insa din fericire, aceste probleme pot sa fie remediate rapid intr-un service gsm, iar utilizatorul isi va putea folosi din nou terminalul.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *