Adio vietii de chirias. Spor in cautarea noii locuinte!

Te-ai saturat sa tot mergi din chirie in chirie? Crezi ca este momentul sa investesti intr-o locuinta care sa-ti devina proprietate personala? Te-ai plictisit de proprietari care stau scai de tine sa le platesti in avans chiria, ei bine decizia este una istorica, asta deoarece iti vei aminti cu drag de acest moment.

Sunt diverse metode in gasirea unei locuinte, prima si cea mai facila, care nu este intotdeauna cea mai ieftina este apelarea la o agentie imobiliara, angajatii de aici vor cauta in functie de specificatiile date de tine apartamentul pe care ti-l doresti.

A doua varianta este mai putin costisitoare insa dureaza mai mult si te implica intr-un procent ceva mai mare, deoarece tu vei fi cel care va vizita apartamentele pe care intentionezi sa le achizitionezi.

In Brasov de exemplu, exista un numar de aproximativ 12 agentii imobiliare, desi oameni care sa-si achizitioneze imobile sunt din ce in ce mai multi, cetatenii refuza sa apeleze la serviciile acestor agentii.

Probabil temperamentul zonei dar si linistea profunda inspirata de munte le ofera celor de aici mai mult calm, timp si inspiratie, din acest motiv aleg sa se adreseze personal constructorului sau dezvoltatorului.

La polul opus se afla orasele Bucuresti, Iasi sau Cluj, un procent de 74% din cei care isi achizitioneaza imobile, indiferent de felul lor, apartamente noi, vechi sau case apeleaza la serviciile agentiilor imobiliare in timp ce doar 26 din cei care cumpara aleg sa mearga personal sa vada ceea ce urmeaza sa achizitionezi.

Daca se intampla sa mergi singur sa vezi astfel de locuinte de vanzare Brasov, Maurer Imobiliare iti propune sa fii atent la cateva aspecte: spatiul din apartament trebuie sa fie destul de mare astfel incat sa se desfasoare liber cel putin doua persoane fara sa intampine probleme, finisajele sa fie de calitate superioara, sistemul de incalzire sa fie favorabil zonei respective, materialul din care blocul este cladit sa fie unul tare, sistemul de sustinere a stalpilor sa fie conform graficelor iar izolatia sa fie potrivita cu numarul de centimetri afisati pe fisa tehnica.

O alta grija pe care ar trebui sa o ai atunci cand doresti sa-ti achizitionezi un nou apartement este sa ai grija la metoda de plata. Desi exista poate posibilitatea sa poti oferi toti banii la un loc, alege totusi sa-i ofere in transe.

In prezent exista doar doua modalitati de plata: plata cash si plata in rate. Sunt investitori care nici nu doresc sa vanda apartamentul in rate insa astazi cei mai multi cumparatori prezinta din ce in ce mai des aceasta oferta.

In acest context va trebui sa analizezi si disponibilitatea dezvoltatorului, daca acesta accepta sa-ti vanda casa in rate, atunci in majoritatea cazurilor acel individ nu ascunde nimic, asta deoarece la un anumit moment dat te-ai putea opri din plata iar contractul s-ar rezilia.

A spune adio vietii de chirias nu inseamna neaparat a te pune pe “tânjală”, ci mai degraba a-ti dedica ore sau chiar zile din viata pentru a te informa cu privire la modul in care aceasta achizitie poate sa fie profitabila pentru tine.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *