SSD sau HDD? Avantaje si dezavantaje

SSD sau HDD? Avantaje si dezavantaje
Aveti nevoie sa schimbati HDD-ul de la laptop sau de la desktop si nu stiti daca sa cumparati un HDD Sata sau un SSD?

Daca nu stiti va prezentam mai jos si avantajele si dezavantajele pe care le au aceste medii de stocare si va oferim  o serie de informatii spuplimentare. Daca vreti sa va cumparati un laptop la mana a doua va recomandam laptop second hand cu ssd.

Un SSD poate sa aduca beneficii atat pentru un calculator mai vechi cat si pentru unul nou. Un calculator vechi se va misca mai repede decat unul nou pe care vi-l puteti permite.

Multe persoane se intreaba de ce sa puna un SSD pe un calculator sau pe un laptop nou daca acesta are un HDD foarte rapid. Raspunsul este simplu performanta pe care o aduce un SSD este foarte mare si un laptop indiferent ca este mai nou sau este unul vechi.

Daca inlocuiti un HDD normal cu unul SSD veti observa cum viteza va fi infinit mai mare.

Un SSD nu are si parti mecanie sau mobile in interior ci doar placi pe care se insira mai multe module de memorie. Daca partile mecanice lipsesc atunci lipseste si riscul de accidente si durata de viata va fi mai mare in cazul unui SSD decat in cazul unui HDD.

Rezistenta la cazaturi si la socuri ale unitatilor SSD este mai mare fata de HDD-uri pentru ca  partile mecanice pe care le are un HDD fac ca acesta sa fie mai firav atunci cand vine vorba despre cazaturi si socuri.

Un SSD poate sa aiba viteze de acces cu pana la 100 de ori mai mari decat un HDD normal. Viteza de transfer este de pana la 15 ori mai mare comparativ cu un HDD care se afla in laptopuri sau in unitati desktop.

Un HDD poate sa proceseze o singura informatie intr-un moment spre deosebire de SSD-uri care au capacitatea de a accesa intreaga celula de memorie in acelasi timp.

Neavand parti mecanice in miscare un SSD functioneaza foarte silentios. Un HDD de laptop poate sa ajunga pana la 200 de grame si datorita greutatii mai mici a unui SSD va face ca laptopul sa fie mai usor apropiindu-se ca si greutate de o tableta.

Cu toate ca un SSD are un raport mai mare de pret atunci cand vorbim despre economia de timp si de bani SSD-ul ajuta la diminuarea facturilor  legite de eneriga electrica (nu foarte mult) si daca analizam problema din punct de vedere al firmelor si companiilor un transfer de fisiere si de date realizat cu o viteza mai mare poate ajuta foarte mult la economia de timp care este necesar pentru a efectua o operatiune si in acest mod va creste productivitatea.

Per total va scadea si consumul de energie electrica necesar efectuarii unei anumite operatiuni.

Deoarece un SSD consuma mai putina enegie si pentru ca acesta nu are si parti in miscare ce vor genera caldura prin frecare, hardul se va incalzi mult mai putin decat un HDD normal si va ajuta laptopul sa se incalzeasca mai putin.

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *