Sisteme multitactile touchscreen Samsung

Sisteme-multitactile-touchscreen-SamsungSistemele multitactile (multitouch sau atingere multipla) de tip touchscreen Samsung faciliteaza dar si imbunatatesc interactiunea omului cu diferite sisteme digitale.

In locul tastaturii, mouse-ului sau atingerii ecranului tactil cu un singur deget, sistemele multitouch sunt capabile de o interactiune mullt mai dificil de interpretat, dar mult mai naturala.

Aceste sisteme pot fi controlate atat prin atingere cu toata palma cat si prin mai multe atingeri cu degetele in mod simulta, acest lucru putand fi facut chiar de mai multi utilizatori in acelasi timp.

De asemenea, interactiunea se mai realizeaza si prin gesturi cu mana, bratele sau chiar cu tot corupul. Astfel, sistemele prezentate de catre Touchscreen Samsung pot face utilizarea smartphone-ului mult mai rapida, realizand un acces mult mai rapid catre informata selectata.

In ciuda faptului ca sistemele multitouch au facut contact cu publicul in anul 2007 prin intermediul aparitiei smartphone-ului, aceasta tehnologie dateaza inca din anul 1972, iar dezvoltarea pietei care vinde dispozitice multitactile a luat o amploare exceptionale, estimarile ajungand pana la noua miliarde de dolari in anul 2015.

Sistemele multitouch ar putea fi categorizate atat in functie de tehnologia utilizata cat si dupa modul sau natura mediului in care vor fi utilizate.

Astfel, calculatoarele de uz personal, dar si IMM-urile sunt bazate, in special, pe ecrane LCD, comparativ cu cele comerciale bazate pe tehnologia infra si ultilizand Touchscreen Samsung, dar si proiectoare industriale.

Prima categorie reprezinta uzul personal, dar si de birou, iar sistemele comerciale sunt folosite in prezentari, branding, panouri de comanda sau expozitii.

Categoria de sisteme multitactile pentru uz personal, dar si IMM este o continure a computerelor, dar si gadgeturilor, acestea fiind produse IT obisnuite precum telefoane, desktopuri, console multimedia, laptopuri si asa mai departe, avand tehnologie multitactila si fiind echipate cu ecrane LCD.

Dimensiunile acestora sunt reduse comprativ cu alte sisteme profesionale care se pot intinde pe orice dimensiune in mod practic.

Producatorii care sunt bine cunoscuti in acest domeniu sunt Apple, Microsoft, Sony si Samsung care a creeat Touchscreenul Samsung. Acesti producatori au investit masiv in tehnologia de tip multitouch.

Lista de producatori care a fost prezentata anterior, prevesteste un viitor in care toate echipamentele digitale si nu numai (spre exemplu frigidere sau cuptoare) vor prezenta o interfata multitouch.

In anii 2005-2006 marii producatori de piata sistemelor multitouch proveneau din sfera non-profit sau open source, iar in anul 2009, multi dintre acesti actori ai tehnologiei au devenit reprezentantii departamentelor de multitouch ale unor marci foarte cunoscute.

Asteptarile sistemelor comerciale sunt reprezentate de lucrurile care au fost vazute mai intai in scenele sci-fi hollywoodiene, aceste sisteme facand parte din sfera unei tehnologii foarte avansate. Sistemele comerciale multitouch utilizeaza tehnologii ce detecteaza nu doar amprenta, dar si gesturile unui singur utilizator.

Aceste ar putea fi controlate, de asemenea, cu tot corpul de mai multi indivizi, sau chiar de catre mai multe obiecte. Ele se intind pe orice suprafarta.

In momentul actual aceste sisteme sunt unele dintre cele mai avansate sisteme in interactiunea cu informatii complexe, dar si sofisticate. Sistemele multitouch sunt conectabile la retele automate de distribuire a informatiei pentru a aproviziona in mod simultan mai multe locatii si puncte de interactiune.

 

.

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *