Sifoanele de scurgere – tipuri si utilizari

0 Shares
0
0
0

Sifoanele-de-scurgere-tipuri-si-utilizariUnul din rolurile pe care sifoane scurgere le are este acela de a preveni intrarea gazelor din conducta de canalizare in incinte. Astfel de sifoane de scurgere sunt localizate dedesuptul sau in interiorul accesoriului de canalizare si pot retine o mica parte din apa.

Apa retinuta creeaza un fel de “sigiliu” care are rolul de a impiedica gazele sa se intoarca din tevile de drenaj inapoi in incinte. Prin urmare, mai toate accesoriile de canalizare precum chiuvete, cazi de baie, vase de toaleta etc., sunt echipate cu sifoane de scurgere.

Vom incerca in cele ce urmeaza sa oferim o scurta descriere a celor mai utilizate tipuri de sifoane precum si a principalelor caracteristici ale acestora.

Una dintre caracteristicile sifoanelor este aceea ca pot fi fabricate ca sifoane integrale sau pot fi realizate ca sifoane atasabile in functie utilizare. De asemenea, sifoanele de scurgere trebuie sa prezinte un caracter de auto-curatire. Sifoanele care se folosesc pentru deseuri menajere ar trebui sa fie usor de curatat si, totodata, un sifon de calitate ar trebui sa mentina un “sigiliu” fara sa tina cont de conditiile debitului apei.
Exista o multime de tipuri de sifoane, fiecare cu utilizarile, avantajele si dezavantajele sale. Vom enumera si descrie cateva dintre acestea.

Sifonul de tip “canal”

Acest tip de sifon este construit si instalat in afara cladirilor si are rolul de a conduce apa eliminata din chivete, cazi de baie etc. si este conectat la cel mai apropiat canal de scurgere astfel incat gazele sa nu poata intra in casa. Acest sifon este considerat un tip de sifon cu “sigiliu” adanc, grosimea sigiliului fiind de minimum 50 de mm. Acesta are, de asemenea, rolul de a impiedica intrarea gandacilor sau a altor insecte de la canal in tevile de conducere a apei.

Sifonul de tip “P”

Acesta este mai putin folosit la noi, fiind specific, in general, closetelor indiene. Sunt realizate din fonta si prezinta, de asemenea, acel “sigiliu” de apa care impiedica intrarea gazelor nocive in casa.

Sifonul de tip “S”

Sifonul de tip “S” este similar celui de tip “P” si este folosit la fixarea vaselor de toaleta. Singura diferenta dintre cele doua tipuri se refera la faptul ca cel de tip “P” este folosit pentru evacuarea prin perete, in timp ce sifonul de tip “S” este folosit pentru evacuarea prin podea.

Sifonul pentru podea

Acest sifon este instalat in podea pentru a colecta apa menajera din chiuvete, cazi de baie si baie in general. Sifonul de podea poate fi realizat din fonta sau din material PVC neplasticat si se gaseste, de cele mai multe ori, cu un gratar care poate fi oricand scos. Prezinta, de asemenea, un “sigiliu” de apa de 50 de mm.

Sifonul pentru grasime

Acest tip de sifon reprezinta un dispozitiv de colectare a deseurilor care contin grasime si poate fi curatat, foarte usor, chiar de la suprafata. Se foloseste, in general, in unitatile de prelucrare a mancarii.

Exista, asadar, numeroase si variate tipuri de sifoane de scurgere indispensabile oricarei gospodarii. Pentru a va face o idee mai clara despre ce inseamna un sifon de scurgere pentru pardoseala, dar si alte produse similare, puteti intra pe  http://sifoaneinox.ro/sifoane-inox-de-pardoseala .


Articole asemanatoare :
1.O casa izolata cu vata minerala este o casa mai sigura
2.Românul munceşte 13 ani pentru o casă, ungurul, doar 4! Noi avem leafa mai mică, ei au casele mai ieftine
3.Cum reziliezi un contract de întreţinere! Ai cedat cuiva o locuinţă şi nu-şi îndeplineşte obligaţiile? Îţi poţi lua proprietatea înapoi
4.„Costul ascuns“ al creditelor Prima casă: depozit colateral de până la 4.000 de lei

0 Shares
You May Also Like