De ce este indicat sa folositi caserole biodegradabile?

De ce este indicat sa folositi caserole biodegradabile?Astazi, este aproape imposibil sa va uitati in jur si sa nu puteti observa ceva care este fabricat integral din plastic sau care are un ingredient plastic.

Acest lucru dovedeste faptul ca de la inceputurile sale si pana in prezent plasticul a reusit sa devina material de constructie popular pentru milioane de articole utile, cum ar fi chiar si caserolele, dar nu este perfect, iar din acest motiv este indicat sa folositi caserole biodegradabile, insa veti afla pe parcursul acestui articol mai multe detalii.

Plasticul are mai multe dezavantaje care il impiedica sa devina un bloc de constructii universal al civilizatiei umane moderne si, din aceasta cauza, multe guverne controleaza strict utilizarea acestuia si creeaza legi complexe care guverneaza crearea, reciclarea si impactul asupra mediului al deseurilor de plastic si substante chimice care sunt utilizate in creare.

Iata cateva dintre cele mai mari dezavantaje ale plasticului:

Durabilitatea

Plasticul este usor, modelabil, robust si poate avea nenumarate forme, dar una dintre cele mai cunoscute caracteristici este durabilitatea sa. Plasticul este un compus polimeric creat artificial, care poate supravietui timp de multe secole inainte ca natura sa poata sa-l degradeze (unele se degradeaza in ingrediente de baza, iar unele se impart doar in bucati foarte mici).

Aceasta abilitate suparatoare a plasticului nu are un impact imediat mare asupra mediului nostru, dar aruncarea deseurilor de materiale plastice, continuu in mari si in oceane, va crea in cele din urma probleme pentru generatiile viitoare.

Chiar si cu toata aceasta durabilitate, produsele din plastic nu sunt indestructibile si nu pot fi utilizate ca un element de constructie de baza pentru tot ceea ce avem nevoie.

Nociv pentru mediu

Productia de plastic din ce in ce mai mare din 1950 incoace, a reusit sa satureze lumea cu deseuri de produse plastice care pot produce efecte mari asupra mediului nostru.

Descompunerea produsului plastic poate dura de la 400 la 1000 de ani, dar inainte ca aceasta degradare sa se poata produce, deseurile de plastic vor continua sa infunde caile noastre navigabile, oceanele, padurile si alte habitate naturale care sunt pline de animale care au de suferit datorita plasticului periculos.

Pericolele chimice sunt de asemenea mari, deoarece atat crearea, cat si reciclarea plasticului produc materiale toxice de mai multe feluri.

Risc chimic

Nu numai ca crearea si reciclarea plasticului pot provoca riscuri serioase pentru mediu, dar unii dintre aditivii care se infuzeaza in plastic pot provoca daune permanente metabolismului nostru.

Produsele chimice, cum ar fi ftalatii si BPA, sunt utilizate pe scara larga ca aditiv care impiedica degradarea structurii plastice, dar de asemenea, interfereaza cu nivelul nostru natural de hormoni, care poate provoca probleme serioase atat la barbati, cat si la femei (niveluri mai scazute de testosteron la barbati si pubertate prematura la fete).

Pericol de sufocare

Plasticul este unul dintre cele mai populare materiale de constructie pentru articole mici. Acest lucru este cel mai evident in industria jucariilor, unde marea majoritate a jucariilor pentru copii sunt fabricate cu plastic. Aceste jucarii si mici obiecte de plastic de multe utilizari pot intra cu usurinta in mainile copiilor, care le pun in gura.

Pentru a preveni aceste accidente grave, guvernele au implementat un set detaliat de reguli care obliga producatorii sa eticheteze clar produsele lor din plastic si sa avertizeze utilizatorii cu privire la potentialul de sufocare.

Un alt produs din plastic problematic care poate provoca rani grave sau moarte sunt pungile de plastic (pungi alimentare sau cosuri de gunoi) care pot ajunge uneori infasurat in jurul fetelor copiilor, perturbandu-si respiratia.

Acestea sunt asadar cateva dintre marile dezavantaje ale materialelor plastice traditionale si ale produselor din materiale plastice. Tinanc dont de aceste detalii, cu siguranta este bine sa evitati sa cumparati produse din materiale plastice traditionale.

Aveti nevoie de pungi? Puteti gasi pungi biodegradabile si sacose biodegradabile de diferite dimensiuni, care sunt fabricate in mod normal folosind baze de plante precum porumb.

De-asemenea, daca va place sa plecati la picnic si aveti nevoie de caserole, sau aveti nevoie de caserole pentru a va pune mancarea la servici, atunci cu siguranta puteti opta pentru caserile biodegradabile, care au o multime de avantaje si de beneficii pentru sanatate si pentru mediul inconjurator.

Compostabilitatea

Compostarea materialelor plastice biodegradabile impreuna cu produsele traditionale din hartie biodegradabile inseamna ca pot fi transformate in materiale humice bogate, care pot imbunatati retentia de apa si nutrienti si pot ajuta la cresterea plantelor mai sanatoase, cu mai putina nevoie de ingrasaminte chimice si pesticide.

Eficienta consumului de combustibil

Procesele de productie din plastic biodegradabil, preiau cu 65% mai putina energie decat cele necesare pentru a produce materiale plastice pe baza de petrol, ceea ce face ca materialele plastice biodegradabile sa fie alegerea optima din punct de vedere energetic. Produsele biodegradabile sunt obtinute din resurse regenerabile, cum ar fi de exemplu porumbul, trestia de zahar si amidonul de cartofi.

Mai putina poluare

Produsele de consum biodegradabile din plastic produc cu 68% mai putine gaze cu efect de sera in comparatie cu produsele din plastic pe baza de petrol. Fabricarea produselor biodegradabile de consum produce mult mai putina poluare.

Deoarece produsele se pot descompune in componente netoxice, ele nu provoaca levigatele chimice periculoase care pot otravi apa si nici nu pot polua aerul.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *