Sfaturi de aplicare a mesajelor pe tricouri

0 Shares
0
0
0

sfaturi-de-aplicare-a-mesajelor-pe-tricouriOdata cu aparitia unui numar foarte mare de materiale pentru atelierele in care se realizeaza personalizarea, insa si cu cele mai multe alegeri in zona de compozitie pentru suprafetele pe care se realizeaza imprimarea, procesul prin care se alege materialul este de multe ori greu.

Ghidul acesta este scris cu dorinta de a clarifica si unele probleme din domeniu. Atunci cand facem un tricou personalizat nu este de ajuns sa gasim mesajul potrivit ci si materialul si tehnica de aplicare.

Alegerea unui material pe care sa se faca transferul termic este foarte importanta. In cazul in care utilizati un produ ceramic sau textil si vreti sa folositi un alt produs, de la un alt furnizor, este recomandat ca inainte sa faceti teste pentru imprimare pe unicate ori pe serii mici.

Nu va grabiti sa cumparati repede la preturi mici foarte multe materiale pentru ca va poate costa mult aceasta decizie. Tricourile pot sa aiba un tratament siliconic pentru permeabilizare ori impotriva prafului si toate aceste tratamente vor impiedica adezivul de pe foliile printabile sau decupabile sa adere pe tricou.

Pana sa ajungeti la etapa de printare, foliile trebuie sa fie transportate sau depozitate de mai multe ori pana cand ajung de la producator la etapa de vanzare.

Un vanzator stie perfect cum sa manipuleze marfa, insa dupa vanzare va trebui ca si atelierul care utilizeaza acest material sa poata sa primeasca si sa manipuleze marfa la standardele recomandate.

Temperatura, umiditatea dar si timpul de pastrare sunt detalii foarte importante.

Tipul de cerneala este si el foarte important. Combinatiile nepotrivite intre imprimanta si solvent pe materialele care accepta cerneluri care contin apa ori alte combinatii nerecomandate sunt in mod cert destinate esecului.

Imprimarea pe un material cat mai nou va fi urmata de fiecare data de gasirea ori testarea profilelor de culori recomandate de producatori. In cazul in care utilizati cerneluri contrafacute puteti sa pierdeti si sprijinul producatorilor aparatelor atunci cand vreti sa obtineti profile de culoare care au rezultate bune.

Se va trece ulterior la discutia despre operatiunea de transfer. Hartiile A4 pentru alser sau imprimare cu jet de cerneala, sunt alegeri bune insa este ideal sa fiti atenti la marginea alba care este necesara pentru unele materiale, o margine care de asemenea asigura si mentinerea cernelii pe hartia adeziva si care impiedica de asemenea si migrarea vopselei.

Materialul de printare sub forma de rola sunt taiate cu ajutorul unui plotter, iar foliile au alte compozitii si nu mai este nevoie sa pastreze imaginea in conditii de siguranta.

Temperatura este cea care activeaza adezivul de pe folii. In cazul in care temperatura care se aplica este foarte mica adezivul nu isi schimba consistenta si aderarea la materialul textil nu are loc.

In cazul in care temperatura e mult prea mare, materialul poate sa se deterioreze si la fel se intampla si pentru textilele albe.

Pentru a sublima e necesar sa existe o temperatura de cel putin 200 de grade in cazul materialelor ceramice. Fara a respecta temperatura minima nu va avea loc procesul fizic necesar.

0 Shares
You May Also Like