Crisoterapia – povestea aurului care vindeca

crisoterapia-povestea-aurului-care-vindecaObisnuim sa cumparam aur, dar cati din noi stiam pana acum ca aurul poate sa vindece anumite afectiuni si ca se utilizeaza in terapie?

Utilizarea aurului in medicina dar si in stomatologie dateaza de foarte mult timp. In perioada antica aurul era asociat cu nemurirea si cu zeii si oamenii credeau ca el da sanatate, tinerete si nemurire in unele culturi. Toate aceste calitati erau atribuite pentru ca era considerat si un element perfect din natura.

Aurul se foloseste in tehnici de vindecare de peste 5000 de ani. Arheologii au gasit in Egipt aproape de Alexandria, dovezi care ne arata ca in anul 3000 inainte de Hristos aurul a fost un ingredient cheie pentru o bautura purificatoare.

Oamenii din Egipt credeau ca aurul are mai multe proprietati mistice si ca o portiune cu aur poate sa reprezinte un medicament care are puterea sa redea tineretea si vitalitatea persoanelor care il consuma.

In China, dovezile despre utilizarea aurului ca si medicament dateaza din anul 2500 inainte de Hristos. Au fost descoperite tincturi medicinale care contineau aur si fulgi de aur.

In India, aurul este de mii de ani utilizat in medicina pentru a trata mai multe afectiuni printre care si pierderile de memorie, infertilitatea, astmul sau diabetul. In prezent sunt mai multi indieni care cred ca aurul poate ajuta la intinerire daca este consumat in fiecare zi in cantitate mica.

Deoarece medicina din India are foarte multi adepti este estimat un consum anual de cateva tone de aur.
In stomatologie, o prima dovada a utilizarii aurului dateaza inca din secolul 7 inainte de Hristos. Etruscii utilizau firele de aur cu scopul de a fixa dintii falsi. Aurul are mai multe avantaje care il fac sa fie un ingredient in protezele dentare.

Aurul este extrem de maleabil, nu rugineste si nici nu genereaza reactii adverse de la organism. Aurul avea acest rol stomatologic pana inclusiv in anul 1780, moment in care se incepe utilizarea dintilor confectionati din portelan.

Utilizarea aurului in medicina se numeste crisoterapie, denumirea provenind de la cuvantul chrysos din greaca ce insemna exact denumirea acestui metal.

Din anul 1929 anul in care un mdic francez a descoperit proprietatile antiinflamatorii ale aurului, acesta a fost introdus in mai multe medicamente utilizate pentru a vindeca artrita reumatoida.

Un alt medicament utilizat inclusiv in prezent pentru a trata artrita reumatoida este si Auranofin, care poate sa fie luat si sub forma de tableta dar si sub forma de injectie.

Acest medicament are rolul de a ameliora durerile pe care aceasta afectiune le cauzeaza. Medicii nu pot momentan sa explice de ce aurul are rolul de a reduce reactia exagerata din sistemul nostru imunitar si de a reduce inflamatiile din articulatii.

In ultima vreme aurul este tot mai des intalnit in medicina si se utilizeaza in tratamente impotriva virului HIV si chiar impotriva cancerului.

Unele medicamente impotriva cancerului cum ar fi crsplatina are in compozitia sa si platina. Medicamentul acesta are rolul de a ucide celulele canceroase si are si un efect secundar cum ar fi pierderea parului.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *