Prezentare Sony Xperia X Compact

Prezentare Sony Xperia X Compact
Persoanele care doresc un smartphone cu specificatii tehnice decente, si care sa vina la un pret atractiv, isi pot indrepta atentia spre diferite modele de telefoane Sony, care au o oarecare vechime, dar care cu siguranta sunt capabile sa faca fata cerintelor.

Un astfel de model este Sony Xperia X Compact, un telefon despre care puteti afla mai multe informatii in randurile care urmeaza, si care cu siguranta chiar si acum, la cativa ani distanta de la momentul lansarii, poate face fata cerintelor utilizatorilor.

Sony a anuntat lansarea smartphone-ului Xperia X Compact in 2016. Producatorul ofera telefonul Sony Xperia X Compact cu ecran de 4,6 inchi, chipset Qualcomm Snapdragon 650 MSM8956, 3 GB RAM si 32 GB stocare interna.

Sony Xperia X Compact este dotat cu Android OS v6.0 (Marshmallow) si o baterie Li-Po 2700 mAh, care nu se poate detasa. Telefonul de 4,6 inci vine cu afisaj IPS (720 x 1280 px). Ecranul IPS al acestui telefon Sony ofera functii imbunatatite, cum ar fi unghiurile optime de vizualizare, precizia culorii, reproducerea invariabila a culorilor si de-asemenea, un consum mai bun de energie.

Greutatea Sony Xperia X Compact este de aproximativ 135 de grame, care este in medie comparativ cu majoritatea smartphone-urilor cu aceeasi dimensiune. Dimensiunile acestui telefon Sony sunt medii (5.08 x 2.56 x 0.37 inch).

Sony Xperia X Compact a venit cu Android OS v6.0 (Marshmallow), dar a putut fi actualizat la urmatoarele sisteme de operare, si poate fi utilizat chiar si in clipa de fata cu succe, chiar daca a trecut deja atata timp de la momentul lansarii sale.

Dimensiunea ecranului Xperia X Compact este masurata pe diagonala, de la colt la colt. Ecranul IPS de 4,6 inchi al Sony Xperia X Compact cu rezolutie de 720 x 1280 px este capabil sa fie multitouch. Memoria interna a Sony Xperia X Compact (3 GB) nu poate fi extinsa, dar spatiul de stocare intern (32 GB) poate fi extins cu un card microSD compatibil.

In ceea ce priveste memoria RAM, acest dispozitiv lansat de Sony in anul 2016, are o memorie mai buna decat alte modele lansate de companie, in anul 2019, la 3 ani distanta (Sony Xperia E5, care are doar 1.5 GB) In ceea ce priveste spatiul de stocare intern, de-asemenea, Xperia X Compact ii este superior modelului lansat la 3 ani distanta, care are doar 16 GB spatiu de stocare, in timp ce Xperia X Compact are 32 GB, si poate fi extins cu card de memorie compatibil.

Atunci cand isi doresc un smartphone, foarte multe persoane isi indreapta atentia spre camera foto. Camera Xperia X Compact este echipata cu autofocus, precum camerele altor smartphone-uri Android. Camera frontala a telefonului este de 5 MP, si poate obtine selfie-uri clare.

In schimb, camera foto principala este de 23 MP, 5520 x 4140 px, focalizare automata, si reuseste sa obtina fotografii foarte clare, spre bucuria utilizatorilor.

Sony Xperia X Compact accepta retele 2G, 3G si 4G / LTE. Acest telefon are un GPS incorporat, alaturi de functionalitate NFC (Near Field Communication), si alaturi de-asemenea de un radio FM incorporat, care pentru unii utilizatori este o necesitate, pentru a asculta postul de radio indragit.

Bateria Li-Po 2700 mAh nu poate fi detasata, iar daca acest lucru totusi se intampla, se pierde valabilitatea garantiei telefonului. Aceasta baterie, are o capacitate destul de mica in comparatie cu smartphone-urile din prezent care in general au capacitatea de peste 3000 mAh.

Aceste dispozitive dispun printre altele si de senzori precum accelerometru, amprenta, lumina, apropiere, insa nu accepta tehnologia de incarcare rapida.

Asadar, dupa cum se poate vedea, telefonul Xperia X Compact, chiar daca are deja o vechime pe piata destul de mare, dispune de specificatii tehnice similare dispozitivelor nou aparute. In plus, exista chiar smartphone-uri lansate de Sony dupa cum ati vazut in articol, care nu au asemenea specificatii, chiar daca au fost lansate mult mai tarziu.

 

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *