Parter sau ultimul etaj, tu ce alegi?

Parter sau ultimul etaj, tu ce alegi?Alegerea unui apartament, este una dintre cele mai importante decizii pe care cu siguranta o vei lua in decursul vietii, in conditiile in care vei locui cel mai probabil pentru totdeauna in locuinta respectiva.

In aceste conditii, este evident faptul ca doresti sa te asiguri ca faci alegerea potrivita, atat pentru ca este locul in care vei trai pentru totdeauna, cat si pentru ca un apartament costa foarte multi bani.

Tine asadar cont in primul rand de locatie atunci cand cauti un apartament de vanzare. Cel mai indicat ar fi sa iti indrepti atentia spre zonele care iti ofera acces rapid la transportul in comun, la supermarketuri, sau bancomate. Asigura-te ca exista farmacii in apropiere, dar si locuri de joaca pentru copii, parcuri si alte cele.

Bloc nou sau vechi?

Acesta este un alt aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere pentru a alege apartamentul potrivit. Poti de exemplu sa iti indrepti atentia spre un apartament intr-un imobil vechi, considerand ca faci o alegere potrivita, si ca il cumperi mai ieftin. Gresit!

Apartamentul intr-un asemenea imobil, are nevoie de renovare, are nevoie de schimbarea mobilierului existent, si cu siguranta aceste lucruri iti vor crea o gaura in buget.

Daca vei alege in schimb unul dintre cele mai noi apartamente de lux Domenii, nu va trebui sa mai investesti nici un ban in locuinta respectiva. In plus, un apartament pe care il vei cumpara si care necesita imbunatatiri, ajunge sa fie cel putin la fel de costisitor precum un apartament de lux Domenii, daca nu chiar mai scump.

In aceste conditii, ar fi mai indicat sa alegi totusi un apartament de lux, intr-un ansamblu rezidential din capitala, si cu siguranta vei avea parte de locuinta la care ai visat mereu.

Acum, cel mai probabil te intrebi daca este mai indicat sa iti alegi apartamentul la parter sau la ultimul etaj. La parter ai avantajul ca nu trebuie sa urci multe scari si iesi mult mai repede afara; si nici nu ai vecini sub tine pe care sa ii inunzi.

Dezavantajul insa atunci cand iti alegi apartamentul la parte este ca ai parte de mai mult zgomot atat de la vecinii de deasupra, cat si de afara. Riscul de infractiui este de-asemenea mai mare. Pe timpul verii ai avantajul ca nu trebuie sa folosesti aparatul de aer conditionat pentru ca ai mai multa umbra, insa cum aerul cald se ridica, iarna costurile la incalzire vor fi mai mari.

La ultimul etaj insa, ai parte de o priveliste mai buna a cartierului si a orasului. Ai parte de-asemenea de mai multa liniste si nici nu ai vecini deasupra. Este insa neplacut sa trebuiasca sa urci cu bagajele grele pe scari, daca blocul nu are lift.

Pe timpul verii vei avea nevoie cu siguranta de aer conditionat pentru ca este mai cald decat la parter sau la etajele intermediare dat fiind faptul ca urca aerul cald, dar iarna vei plati mai putin pentru ca aerul se ridica si vine caldura de la vecinii de dedesupt.

Asadar, atat la parter cat si la ultimul etaj ai unele avantaje. Depinde doar de tine ce alegi!

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *