Nu-ti mai functioneaza touchscreen-ul?

0 Shares
0
0
0

Nu-ti mai functioneaza touchscreen-ul?Telefoanele cu touchscreen sunt din multe puncte de vedere mai avantajoase decat modelele clasice. Intr-adevar, o persoana obisnuita sa utilizeze vechile butoane are nevoie de o perioada de acomodare cu sensibilitate ecranului, insa nu este necesar mult timp.

Odata dobandita deprinderea, nici nu realizezi ca, pe langa calitatea superioara a imaginii specifica ultimelor generatii de ecrane, viteza de scriere a mesajelor text este semnificativ mai mare, navigarea printre optiuni si aplicatii este mai facila, iar interactiunea este mai placuta. In sfarsit, acest tip de piese iPhone au fost gandite sa fie si s-au dovedit a fi mai prietenoase cu utilizatorul decat modelele anterioare de telefoane.

Cu toate acestea, ecranele sensibile la atingere se pot deteriora destul de usor. In primul rand, in functie de tipul de telefon pe care il ai, touchscreen-ul se poate zgaria cu usurinta si nu suporta foarte bine socurile. Loviturile si zgarieturile pot reduce mult din calitatea imaginii, afecteaza sensbilitatea ecranului la atingere sau il pot face complet nefunctional. Exista modele ce impresioneaza prin rezistenta din acest punct de vedere.

De pilda Motorola DEFY Mini, Samsung Galaxy Xcover sau Sony Ericsson Experia active au fost supuse la teste foarte dure de curiosi, pe care le-au trecut cu brio, nefiind afectate de praf, lovituri dure sau chiar apa. Insa majoritatea telefoanelor, mai ales cele accesibile celor cu venituri medii, nu sunt la fel de durabile. De aceea, touchscreen-ul este unul dintre cele mai cautate piese iPhone de schimb.

De asemenea, chiar in cazurile in care posesorul are mare grija de telefon astfel incat sa nu deterioreze ecranul, sensibilitatea la atingere scade in timp, mai ales atunci cand este utilizat pentru multe activitati. Multi utilizatori instaleaza pe iPhone jocuri, de exemplu, aceste aplicatii fiind o adevarata bucurie in momentele in care trebuie sa astepti la o coada sau cand ai nevoie de o pauza in care sa iti distragi atentia.

Dar folosirea excesiva a jocurilor ce presupun interactiunea continua cu touchscreen-ul pot determina dupa o perioada probleme. De pilda, vei observa ca ecranul nu mai reactioneaza la fiecare atingere, ci este nevoie de mai multe incercari pana reusesti sa apelezi pe cineva sau sa deschizi o aplicatie, eventual sa folosesti o presiune mai mare.

Din fericire, nu este necesar sa achizitionezi un nou telefon in asemenea situatii. Distribuitorii ofera display-uri cu sensibilitate la atingere compatibile cu diferite tipuri de telefoane. In functie de modelul pe care il detii, pretul poate varia destul de mult, diferentele ajungand chiar si la cateva sute de lei.

Poti sa verifici daca gasesti ecranul dorit pe magazinul http://www.accesoriigsm.ro/. Totusi, indiferent de marca, suma necesara inlocuirii ecranului este cu siguranta mai mica decat cea pe care ar trebui sa o investesti intr-un nou telefon.

Daca un iPhone 5, de pilda, ajunge la aproximativ 2000 de lei sau chiar depaseste aceasta suma, un display iPhone 5 alb original cu touchscreen este putin peste 200 de lei. Iar daca gasesti mai multi prieteni si colegi care doresc sa isi inlocuiasca ecranul, poti obtine chiar o reducere de pret. Nu ar trebui sa astepti pana touchscreen-ul nu mai functioneaza deloc. Scapa de neplacerile cauzate de sensibilitatea scazuta a ecranului inlocuindu-l imediat ce apare o problema.

0 Shares
You May Also Like