In ce fel te poate ajuta o carcasa pentru smartphone?

In ce fel te poate ajuta o carcasa pentru smartphone?Pe piata exista zeci de variante diferite pentru o carcasa de telefon, unele mai groase, altele subtiri, unele colorate, altele transparente si asa mai departe. Ele pot sa fie chiar si personalizate acasa. Dar utilitatea unei carcase sau a unei huse nu tine doar de aspectul sau estetic.

Mai mult decat atat, conteaza nivelul de protectie pe care acestea il pot oferi atunci cand telefonul este lovit sau scapat din mana.

Si stim cu totii cat de scump poate sa fie un smartphone. Chiar daca exista multe modele la preturi de sub 800 de lei, ca cat acesta creste mai mult (si poate sa ajunga si la 3000 de lei), cu atat va fi mai tragic un posibil accident. Asadar, daca tot exista posibilitatea de proteja telefonul si pretul este unul scazut, de ce sa nu faci acest lucru utilizand o carcasa?

Smartphone-urile sunt dispozitive destul de rezistente, chiar si display-ul, desi acest pare sensibil. Dar asta nu insemna ca ele sunt capabile sa reziste la orice impact. Mai mult decat atat, in loc sa absoarba socurile, un telefon le transmite in toate partile sale. Asadar, exista mari sanse ca sticla din care este construit sa se sparga. Desi sticla este mai rezistenta decat una obisnuita, nu se compara cu plasticul, asa ca riscul exista.

Asadar, un telefon trebuie protejat pentru a nu se intampla asa ceva. Si cum se poate face mai usor acest lucru decat printr-o carcasa de protectie. Principalul rol al acestor accesorii este acela de a absorbi socurile. Pentru asta trebuie un material care nu este rigid si care nu se va rupe cu mare usurinta.

Este bine ca materialul sa aiba si mai multe straturi pentru ca nivelul de protectie sa creasca si mai mult. Asadar, utilizarea unei carcase te poate ajuta, iar totul este demonstrat stiintific.

Principiul este acelasi precum in cazul castilor pentru bicicleta, adica fiecare strat suplimentar contribuie la o mai buna absorbtie a socurilor. Si cu cat o carcasa este mai moale si mai densa, cu atat va fi mai bine pentru telefon. Bineinteles, nicio carcasa din lume nu elimina complet riscurile, dar daca tot ai sansa sa iti protejezi mai bine telefonul, nu exista niciun motiv pentru care sa nu faci acest lucru.

In plus, o carcasa ofera si posibilitatea unui design mai placut, personalizat care ofera un aspect deosebit telefonului tau.

Astazi majoritatea sunt colorate, cu forme sau personaje diverse. Le poti personaliza chiar tu, asa ca variante exista si sunt numeroase. Cele mai bune materiale sunt policarbonatul, fibra de carbon si chiar siliconul, iar comparativ cu pretul repararii sau achizitionarii unui telefon nou, investitia intr-una sau mai multe carcase (pe care le poti schimba oricand vrei) nici nu poate compara.

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *