Iata de ce trebuie sa porti o ie nationala de la Iiana

Iata de ce trebuie sa porti o ie nationala de la IianaBluza romaneasca, cunoscuta sub numele de IE, are radacini in timpuri imemoriale, iar sacralitatea si misterul acestei capodopere a artei populare romanesti este acum pe cale sa fie redescoperita. Numele imbracamintei, ie, este un derivat din latina “tunicae linae”, tunica subtire.

De-a lungul timpului, bluza traditionala a capturat diverse influente culturale, mai putin in tehnica de croitorie, dar mai mult in motive decorative, fiecare noua compozitie sau element de influenta decorativ a fost filtrata prin comunitatea sa, pastrand astfel patrimoniul si valorile sale culturale.

Multi artisti si designeri celebri au fost fermecati si au gasit o sursa impresionanta de inspiratie in modelele geometrice sau florale ale broderiilor gasite pe bluzele romanesti vechi. Potrivit Wikipedia, “Haute couture este o moda de ultima generatie, construita manual, de la inceput pana la sfarsit, realizata din tesaturi de inalta calitate, costisitoare, adesea neobisnuite, cusute cu o atentie deosebita la detalii si terminate de cei mai experimentati si capabili lucratori cu ace, folosind tehnici consumatoare de timp, executate manual “.

De la cele mai renumite zone de artizanat pana la satele foarte indepartate, femeile romanesti au executat moda haute couture folosind mijloace foarte slabe si fara educatie formala. Au creat compozitii decorative foarte elaborate, care demonstreaza un geniu incredibil de stilistic si un talent surprinzator pentru artizanat.

Ei bine, persoanele care isi doresc sa descopere cele mai interesante modele de ie nationala isi pot indrepta atentia spre Iiana, iar acolo pot descoperi cele mai frumoase si cele mai interesante modele de ie nationala, asa cum doar femeile de la tara de acum sute si zeci de ani le realizau.

In cele mai multe sate din tara noastra, majoritatea femeilor sunt moderne, la fel ca femeile de la oras si nu mai stiu sa tina un ac cu ata in mana. Cu siguranta aceste femei deja isi indreapta atentia spre marile magazine pentru a-si alege tinutele.

Exista insa totusi si sate in Romania in care femeile invarsta, nu au uitat de arta brodatului si a lucrului manual, si care inca mai confectioneaza ii nationale, pe care le puteti descoperi la Iiana.

Stiti care este unul dintre motivele pentru care este indicat sa alegeti de aici o asemenea piesa de vestimentatie? Ei bine, Iiana colaboreaza cu multi furnizori de fire si tesaturi, iar datorita acestui aspect, si datorita iilor nationale brodate manual, duce mai departe traditia si spiritul unei natiuni.

Alegand o piesa vestimentara de la Iiana, femeile nu doar ca isi completeaza tinuta cu inca o piesa vestimentara, ci duc mai departe costumul popular romanesc, duc mai departe traditia.

Vreti un alt motiv pentru a alege o ie nationala? Ei bine, Nadia Comaneci, cea mai mare sportiva din Istoria Romaniei a purtat cu mandrie ia nationala si a pozat imbracata in aceasta piesa vestimentara. Chiar si vedetele de peste Ocean au purtat ia nationala, asa ca exista o multime de motive pentru care femeile isi pot indrepta atentia spre Iiana pentru a alege o ie nationala.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *