Furoshiki: ambalajul perfect pentru un cadou de Secret Santa

Furoshiki: ambalajul perfect pentru un cadou de Secret Santa
In fiecare an, romanii consuma aproape 10.000 de tone de ambalaje pentru impachetari  de cadou. Cu toate acestea, jumatate din hartie nu este reciclata. In timpul acestor sezoane de vacanta, redu deseurile si contribuie la un Craciun durabil prin adoptarea furoshiki! De origine japoneza, acest ambalaj original de cadou din tesatura este solutia ideala pentru a impacheta un cadou de secret santa pe Jubi, fara a colecta o gramada de hartie mototolita langa gunoi. Pe langa faptul ca este destul de responsabil din partea ta si ecologic, este simplu de manevrat si poate fi reutilizat la nesfarsit. Pentru a afla totul despre furoshiki, urmeaza ghidul.

Ce este furoshiki?

Venind direct din Japonia, furoshiki este o bucata de material destinata sa impacheteze cadouri sau obiecte care pot fi refolosite. Datorita tehnicilor de pliere si innodare bine perfectionate, furoshiki face posibila crearea de ambalaje frumoase pentru cadouri fara a crea deseuri. In urma cu mai bine de 1.000 de ani, era deja folosit pentru a impacheta obiecte pretioase si valoroase. Astazi, furoshiki a devenit o adevarata arta de pliere, atat de mult incat este, de asemenea, numit “origami tesatura”.

Reutilizabila la infinit, face parte dintr-o abordare durabila, respectuoasa fata de mediu si raspunde perfect nevoii noastre de a consuma din ce in ce mai bine si mai putin.

Cum sa alegi un furoshiki?

Alegerea unui furoshiki se face in functie de cadoul care urmeaza sa fie infasurat si de persoana careia ii oferiti cadoul. Intre diferitele tesaturi, forme, dimensiuni sau modele, nu vei face niciodata doua furoshiki identice!

  • Tesaturi

In bumbac, in, matase, nailon… Important este sa alegi o tesatura de calitate. Cu cat este mai puternica, cu atat mai mult o poti reutiliza in alte scopuri. Cu toate acestea, tesatura furoshiki trebuie sa fie suficient de flexibila pentru a fi pliata cu usurinta.

  • Forme

Daca furoshiki este in mod traditional de forma dreptunghiulara, patratul este cel mai raspandit. Permite plierea usoara, indiferent de marimea sau forma obiectului care urmeaza sa fie infasurat.

  • Dimensiuni

Dimensiunea depinde de marimea cadoului care urmeaza sa fie infasurat. Cu un furoshiki patrat, cauta o dimensiune de tesatura echivalent cu de 3 ori dimensiunea cadoului. Acest lucru face posibila infasurarea completa a obiectului si sa aiba suficienta tesatura pentru a lega ambalajul.

  • Culori si modele

Furoshikis au fost decorate in mod traditional cu motive vegetale, clasice al culturii japoneze: copaci vesnic verzi, flori de cires… dar orice picatura in tesatura va face de asemenea o mare diferenta. Alege un model si culori potrivite pentru cadoul tau. Pentru Craciun, alege rosu, verde si auriu.

De preferat, opteaza pentru o tesatura care este fie simpla, fie imprimata pe ambele parti, deoarece ambele parti vor fi vizibile atunci cand pliezi si legi pachetul.

Cum sa-ti infasori cadourile de Craciun in tesatura?

Exista multe tehnici de pliere pentru a infasura cadourile de Craciun intr-un furoshiki. Aceste pliuri diferite variaza in functie de forma si dimensiunea obiectului care urmeaza sa fie ambalat.

Impacheteaza haine sau obiecte mici:

Perfect potrivita pentru obiecte mici si obiecte lungi si subtiri, tehnica de pliere entou tsutsumi va permite sa iti infasori cadourile ca o folie.

Aseaza obiectul pe un unghi al patratului tesaturii. Infasureazal pana la varful opus. Indoaie restul de 2 varfuri spre centru, traverseaza-le inainte de a le aduce inapoi in spatele obiectului ambalat. Fa un nod ferm si ajustati-l.

Perfect! Acum stii cum sa alegi un ambalaj de cadou perfect, facut inca de acum 1000 de ani! Furoshiki va deveni cu siguranta o varianta tot mai la indemana dupa ce o sa il incerci cel putin o data. De asemenea, cadoul va fi mult mai deosebit in acest fel fiindca protejezi in acest fel si natura iar norocosul care il va desface va observa si aprecia acest lucru.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *