De ce trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o bicicleta?

Cautarea unei biciclete potrivite poate fi o activitate grea de facut care iti poate ocupa mult timp. Exista atat de multe tipuri de biciclete, atat de multe dimensiuni si de marimi, tipuri de anvelope biciclete. Dar oare cum poti sa faci sa iti usurezi lista de optiuni atunci cand vrei sa iti achizitionezi o bicicleta?

In primul rand trebuie sa te gandesti la ce sau cum vrei sa folosesti bicicleta. Deoarece exista mai multe tipuri de biciclete –  cele pe care le utilizezi sa iesi la o plimbare – conteaza tipul de anvelope biciclete, cele pe care le utilizezi cand pleci intr-o calatorie sau chiar cele folosite in diferite curse si concursuri.

Ei bine pentru cele pe care le utilizezi in viata de zi cu zi trebuie sa ai in vedere :

  • Pretul pe care il vei plati – trebuie sa te gandesti la un buget anume in care sa te incadrezi atunci cand vrei sa iti cumperi o bicicleta, in mod normal undeva intre 1000 si 1500 de ron.
  • Materialul din care este confectionata – este cel mai important criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere la achizitionarea unei biciclete. Cel mai des intalnit material este aluminiu.
  • In functie de inaltimea ta trebuie sa gasesti o bicicleta a carui cadru sa ti se potriveasca – un truc des intalnit este masurarea piciorului si exista diverse tipuri de tabele care te pot ajuta sa afli in care categorie te incadrezi

Un alt indiciu pe care il poti lua in considerare este calitatea componentelor. Reprezinta un criteriu foarte important piesele din dotare.

  • Franele trebuie sa fie bine stranse – este recomandat sa le testezi inainte sa iti achizitionezi o bicicleta
  • Jantele – calitatea jantelor trebuie verificata. De preferat pentru o mai buna rezistenta jantele sa fie duble, atunci cand mergi la un drum lung sau o utilizezi mai des sa nu ti se descentreze
  • Anvelopele biciclete – alt lucru ce trebuie verificat. Acestea vin in dimensiuni si grosimi variate si trebuie sa stii care ti se potriveste cel mai bine tipului tau de bicicleta. De asemenea asemenea, anvelopele biciclete pot fi piese care se schimba mai des. Un magazin calitativ de unde le poti achizitiona este cel de la piese-accesorii-biciclete.ro.

Este recomandat sa iti cumperi o bicicleta dintr-un supermarket sau hipermarket?

Preturile ti se pot parea atragatoare, dar nu este recomandat sa iti achizitionezi biciclete de acolo. Poate ca ar parea calitative, dar nu sunt deoarece piesele nu sunt facute din materiale care sa reziste mai mult timp.

Si decat sa dai o suma mica de bani pentru o bicicleta din supermarket, mai bine investesti intr-una de calitate despre care sa stii ca o sa reziste pentru multi ani si nu o sa te dezamageasca nici din punct de vedere functional.

Cat despre accesoriile pe care le poti achizitiona pentru bicicleta ta, poti gasi atat accesorii pentru protectie cat si pentru alte scopuri la magazinul online  de la piese-accesorii-biciclete.ro

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *