Sfaturi utile pentru ochelarii de ski

Ramele pentru ochelari sunt esentiale pentru ochelari de protectie pentru schiat. In timp ce cadrele de ochelari vin intr-o cantitate uluitoare de dimensiuni si forme, ele practic au trei locuri de munca: tin obiectivul in loc, tin zapada in afara si faceti-va fata cat mai confortabila.

Orice cadru ar trebui sa fie capabil sa se ocupe de primele doua parti, astfel incat partea cruciala va mentine confortabil. Iata cateva lucruri de retinut:

Marimea ramei

Multi adulti se pot potrivi confortabil in mai multe dimensiuni de ochelari de protectie, dar aici sunt cateva orientari generale.

O modalitate simpla de a va gandi la dimensiunea cadrului este ca de multe ori se coreleaza cu dimensiunea capului, astfel incat daca purtati o casca mica luati in considerare un cadru mic si daca purtati o casca mare sau extra mare, luati in considerare un cadru mai mare. Iata cateva alte modalitati de a va gandi la dimensiunea cadrului:

Mare sau supradimensionat

Dimensiunea are importanta, si nu doar din cauza potrivirii ochelarilor. Multi producatori produc ochelari de protectie mari si / sau supradimensionati, cu intentia de a oferi o viziune periferica mai mare. Nu toata lumea se confrunta cu o ochelari de dimensiuni mari, supradimensionati, si nici castile nu sunt compatibile cu ele.

Purtarea unor ochelari de protectie mai mari va va oferi o mai buna vizibilitate, ajutandu-va sa obtineti ecranul lat, regizorul complet al aventurilor dvs. de iarna.

Aceste stiluri va ofera un camp de vizibilitate mai mare atat pe orizontala, cat si pe verticala, ceea ce se traduce intr-o viziune periferica mai buna (excelenta pentru snowboarding) si o vedere mai buna a ceea ce este deasupra si dedesubt (bun pentru abrupturi).

Daca incercati trucuri in parc, un cadru mai subtire este de asemenea avantajos, deoarece va permite sa urmariti mai bine solul atunci cand va aflati in aer. Dar chiar daca va lipiti de pantele de iepuras, viziunea periferica crescuta va permite sa vedeti pericolele (si oamenii) in larg inainte de a deveni o problema.

OTG (peste ochelari)

Ochelari de protectie OTG sunt conceputi pentru a va permite sa purtati ochelari de protectie sub ochelari de protectie.

Aceasta este o optiune mult mai putin costisitoare decat o ochelari de protectie cu lentila cu prescriptie personalizata. Ochelari de protectie OTG sunt mai adanci decat ochelari obisnuiti si au canale pentru a permite bratele ochelarilor.

Ochelarii dvs. nu ar trebui sa se miste in interiorul ramelor si nu trebuie sa existe disconfort sau presiune de la ochelarii pe nas sau pe temple. Incercati-le impreuna si asigurati-va ca totul se intampla in siguranta.

Din moment ce fata fiecaruia este diferita, potrivirea pentru ochelari este extrem de personala si o consideratie importanta in privinta ochelarilor. Forma si dimensiunea cadrului (mentionate mai sus), umplutura si atasarea curelei joaca un rol imens in ceea ce priveste fixarea.

Asigurati-va ca rama urmeaza curbura fetei dvs. fara puncte de presiune. Nu trebuie sa existe decalaje intre spuma si fata pentru ca vantul sau zapada sa curga. Vrei o potrivire consistenta si confortabila in jurul perimetrului ochelarilor. Daca ochelarii va strang sau va simtiti inconfortabil, probabil nu sunt pentru voi.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *