Atunci cand doresti sa achizitionezi o chitara trebuie sa stii ca desi sunt asemanatoare, se diferentiaza totusi prin mici amanunte, iar daca esti pe cale sa achizitionezi o chitara pentru incepatori trebuie sa stii ca aceasta nu este chiar de jucarie.
Cu toate ca exista carti extraordinare, lectii online si diverse materiale, atunci cand doresti sa inveti un instrument, este foarte bine sa iei lectii cu un profesor. Cartile te invata doar teoria si partea principala cand este vorba despre un instrument este exersarea si invatarea locurilor exacte unde trebuie sa pui degetul sau pozitiile corecte in functie de instrument.
La inceput s-ar putea sa devii dezamagit despre tot ce inseamna sa canti si sa exersezi la infinit, si avand prea mare entuziasm si prea multe asteptari rezultatul sa fie nemultumitor pentru tine.
In general artistii sunt ambitiosi, pentru ca s – ar putea sa auzi la un moment dat ca trebuie sa exersezi un numar de ore pe zi, lucru care ti se va parea enorm.
Intotdeauna pasiunea pentru un instrument se naste in copilarie, iar in timp se dezvolta. Entuziasmul unora se pierde in timp, cand datorita greutatii de la inceput, rezistenta la exersare scade si unii abandoneaza.
Cariera de artist trebuie cladita pas cu pas si desi pare un lucru usor, este foarte greu sa ajungi in lumea muzicii, luand in considerare avalansa de artisti care exista in momentul de fata.
Cu atat mai putin, faptul ca nu are cine sa te indrume chiar daca s-ar putea sa ai talent, va fi mult mai descumpanitor pentru tine, si vei considera la un moment dat ca ai pierdut foarte mult timp si nu vei putea face cariera niciodata in aceasta directie.
Si totusi, exista pasionati, care o fac din dorinta de a cunoaste, din dorinta de a se relaxa, si in acest fel exersarea pentru acestia nu mai este o povara.
Un chitarist bun va putea canta la orice chitara, pentru ca pana la urma muzica este in sange si nu in pretul chitarii. Pentru faptul ca exista privilegiati, trebuie sa studiezi in continuare, chiar daca nu ai cel mai grozav instrument si in momentul in care tu esti stapan pe chitara ta, o poti face sa sune mult mai bine.
Generatia anilor 80 au inceput sa iubeasca si sa studieze chitara datorita muzicii pe care o ascultau in acele timpuri si pasiunii pentru anumiti interpreti. Probabil in zilele noastre nu mai exista acel sentiment pentru ca acum ai acces usor la orice, poti achizitiona orice albume doresti si poti asculta muzica pe canalul Youtube la infinit.
Probabil multi isi aintesc momentul cand si – au cumparat o chitara clasica, sau au primit – o de la parinti, iar in timp ori au ajuns sa isi cumpere o chitara acustica ori isi amintesc cu drag de adolescenta cand obisnuiau sa iasa la munte si sa cante in jurul focului. Din pasiune a mai ramas chitara, undeva intr – un colt al camerei sau depozitata si prafuita prin vreun pod sau debara.
Cei care au studiat muzica la un mod mai serios, probabil isi amintesc zilele de reptetii cand isi luau instrumentul si plecau la ore. In drumul lor, treceau pe langa prieteni sau colegi care se jucau, fie iarna fie vara.
Probabil jumatate dintre acestia au facut o cariera muzica iar cealalta jumatate sunt multumiti ca pot si stiu canta.
Muzica se simte si te umple pentru tot restul vietii, iar pasiunea pe care o ai atunci cand ai pus pentru prima data mana pe un instrument se cunoaste din prima secunda.
Cariera in muzica are suisuri si coborasuri si nu toata lumea poate sa ajunga in topuri. De obicei inceputurile sunt pline de dezamagiri si frustrari.
Atunci cand privesti scena, totul pare minunat si perfect. Insa in spatele celor care zambesc satisfacuti de aplauze se afla multa munca si multe momente de renuntare.
Artistii adevarati, dupa cum numele spune, fac arta, iar aceasta este in ei si in zestrea lor genetica.
Daca te intrebi cum a ajuns fiecare pe coperta unei reviste, pe scena, sau pe cd – uri, vei auzi tot atatea raspunsuri cate persoane sunt. Fiecare are povestea lui personala si unica, poveste pe care o poti avea si tu la un moment dat daca ai ales acest drum.