Se mai pot recupera bunurile amanetate?

Se mai pot recupera bunurile amanetate?Casele de amanet reprezinta la momentul actual, cea mai eficienta solutie pentru toate problemele care trebuie sa faca rost rapid de bani.

Exista persoane care din diferite motive au ajuns sa se confrunte cu lipsa banilor, iar datorita faptului ca nu au cui sa ceara ajutorul din familie, opteaza pentru un imprumut de la casele de amanet.

Cand vine vorba despre amanetarea bunurilor, in mod evident, oamenii isi doresc sa afle daca isi mai pot recupera bunurile amanetate, iar in randurile care urmeaza vom aborda acest subiect, pentru ca toti cei care intentioneaza sa isi amaneteze anumite bunuri pentru a face rost de bani, sa stie cum functioneaza imprumutul de la casele de amanet.

Asadar, persoanele care din diferite motive au nevoie sa obtina o anumita suma de bani si doresc sa se imprumute de la o casa de amanet, trebuie sa stie ca este foarte important sa aiba varsta de 18 ani impliniti. Minorii nu pot fi clienti ai caselor de amanet, pentru ca nu se poate incheia contractul de amanet.

Apoi, urmatorul lucru pe care trebuie sa il cunoasca persoanele care isi doresc sa obtina un imprumut de la casele de amanet, este acela ca trebuie sa lase drept garantie un bun de valoare, astfel incat sa acopere suma de bani imprumutata.

In ceea ce priveste bunurile care pot fi amanetate, trebuie sa facem precizarea ca in ultimul timp, casele de amanet si-au diversificat foarte mult serviciile, iar acum primesc drept garantie din partea clientilor, diferite bunuri.

  1. Bijuterii

Fara doar si poate, cand vine vorba despre casele de amanet, oamenii se gandesc mai intai de toate la amanetarea bijuteriilor. Este firesc acest lucru in conditiile in care inca de la inceput, oamenii isi amanetau bijuteriile pentru a face rost de bani.

Casele de amanet primesc zilnic din partea clientilor, inele, cercei, bratari sau alte bijuterii. De cele mai multe ori, acestia isi amaneteaza bijuteriile din aur, insa exista si bijuterii din platina amanetate.

  1. Telefoane mobile

In ultimul timp, un numar mare de persoane isi indreapta atentia spre casele de amanet telefoane mobile atunci cand trebuie sa faca rost rapid de bani. Incepand de la cele mai noi dispozitive iPhone sau Samsung, si pana la modele ale producatorilor mai putin cunoscuti de pe piata, casele de amanet primesc astfel de dispozitive drept garantie de la clienti.

  1. Aparatura electronica

Nu doar telefoanele sunt amanetate de catre clienti, ci si alte aparate electronice si electrocasnice. Practic, toate bunurile de valoare (calculatoare, laptopuri, televizoare, etc.), pot fi amanetate.

  1. Autoturisme

Chiar si autoturismele pot fi amanetate, iar cei care se afla intr-o criza financiara mare, pentru a-si rezolva problemele rapid, aleg sa isi amaneteze masinile.

Ei bine, indiferent de bunurile amanetate, trebuie incheiat intre casa de amanet si clienti un contract de amanet care are o valabilitate cuprinsa intre 5 si 30 de zile, si care se poate extinde.

Daca insa clientul nu solicita extinderea si nu isi achita datoria, atunci isi pierde bunul amanetat; insa daca isi achita datoria, isi recupereaza bunul fara probleme. In plus, daca poate plati mai repede, isi recupereaza bunul mai repede, si plateste comision doar pana la data achitarii datoriei.

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *