De ce sa folosesc anvelope de iarna?

De ce sa folosesc anvelope de iarna?
Multi soferi isi pun aceasta intrebare, simulti dintre ei gasesc raspunsuri atat de bune (pentru ei) incat chiar daca risca sa fie amendati, anvelopele de iarna fiind obligatorii dupa 1 noiembrie, nu le schimba, le pastreaza pe cele de vara sau daca folosesc anvelope all season considera ca sunt destul de echipati.

Ei bine se inseala! Iarna se folosesc anvelope de iarna, nu anvelope all season, care au un nume extraordinar de inselator si nici anvelope de vara. Acestea nu sunt nici mai scumpe ca anvelopele obisnuite si nici nu sunt un produs rar sau greu de gasit, in Oradea gasesti anvelope la Selgros.

Fiecare tip de anvelope in parte sunt create pentru anumite conditii, fiecare in parte au anumite caracteristici care el fac ideale pentru o anumita situatie sau pentru un anumit mediu. Sezonul cald cere anumite lucruri de la o masina, si ii ofera un anumit mediu de desfasurare, iar sezonul rece la fel, insa el este si mai pretentios, conditiile fiind mai aspre, maid ure si mai periculoase.

Aceste diferente in sine fac ca anvelopele all season sa fie denumite nepotrivit, cel putin zis nepotrivit, cauciucul din aceste anvelope nu are cum sa se comporte optim atat la temperaturi ridicate cat si la temperaturi scazute, da, anvelopele all season pot sa fie folosite si iarna si vara, insa nu vor oferi sub nici o forma performantele pe care pot sa ti le ofere anvelopele create special pentru vara sau iarna.

De ce sa folosesti anvelope de iarna? Pentru ca sezonul rece este periculos pentru orice sofer, iar anvelopele de iarna iti ofera in primul rand siguranta pe drum, siguranta pentru tine si pentru ceilalti participanti la trafic. Iti ofera o distanta de franare mai mica, manevrabilitatea si control, iar aceste lucruri conteaza mult, e viata ta pana la urma.

Selgros Oradea
Produse alimentare si nealimentare
Str. Ogorului nr. 65B Oradea , RO
Tel: 0259 405 000
Fax 0259 405 199

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *