De ce nu se incarca telefonul?

De ce nu se incarca telefonul?Stim cu totii cat de important este un smartphone si in cat de multe scopuri poate fi acesta utilizat. In aceste conditii, este cat se poate de firesc ca fiecare utilizator, de la mic la mare, de la copii la adulti si la oameni in varsta, sa isi doreasca un smartphone care sa functioneze fara probleme.

Din pacate insa, pana in clipa de fata nu exista un smartphone perfect, astfel ca atat telefoanele foarte scumpe scoase pe piata de catre brandurile de top precum Apple sau Samsung, cat si cele ale unor producatori mai putin renumiti, pot ajunge intr-un service telefoane.

O astfel de situatie se poate intampla atunci cand telefonul este pus la incarcat, si nu se incarca. De multe ori, utilizatorii cand constata o astfel de problema, isi duc rapid dispozitivele intr-un service gsm.

Exista insa unele sfaturi pentru a remedia un telefon care nu se va incarca chiar si atunci cand este conectat. Cititi pana la final pentru a afla despre ce este vorba, si pentru a sti cum trebuie sa procedati cand dispozitivul nu vi se incarca.

  1. Verificati adaptorul si cablul

Inainte de a incepe sa faceti ceva pe telefon, verificati adaptorul de perete. Daca incarcatorul dvs. este tipul detasabil in care cablul poate fi indepartat, exista posibilitatea ca adaptorul de port USB sa poata fi deteriorat.

Incercati sa utilizati un cablul USB diferit pentru a-l conecta la adaptor sau, sa il scoateti si sa incarcati telefonul folosind laptopul sau computerul pentru a vedea daca telefonul dvs. se incarca. Alternativ, cablul dvs. poate fi defect si el, deci este o idee buna sa conectati un alt cablu la adaptor pentru a incarca dispozitivul.

  1. Verificati portul de incarcare al telefonului

Folositi o lanterna pentru a vedea portul de incarcare al telefonului si pentru a vedea daca are acumulat praf sau orice alt tip de scame. Daca exista scame sau murdarie, puteti folosi o scobitoare pentru a indeparta praful sau murdaria. In cazul in care cand va uitati la portul de incarcare vedeti ca este rupt, iata cum puteti proceda:

Pasul 1: Opriti telefonul mobil inteligent si scoateti bateria in cazul in care este detasabila.

Pasul 2: Luati o scobitoare sau un ac si introduceti-l in portul de incarcare.

Pasul 3: Incercati sa ridicati firele la nivel si apoi scoateti scobitoarea sau acul.

Pasul 4: Conectati din nou telefonul la incarcator si verificati daca se incarca.

  1. Conectati dispozitivul la computer

Un alt motiv pentru care telefonul nu functioneaza este ca durata de viata a bateriei a fost utilizata pana la 0%. Cel mai bun mod de a remedia acest lucru este conectand telefonul un cablu USB la un laptop sau pc.

Dupa ce faceti acest lucru, accesati bara de activitati si selectati „Panou de control”, apoi selectati „Hardware si sunet”. Sub optiunea Hardware si sunet, puteti sa vedeti ca exista o optiune de dispozitive si imprimante in care veti gasi o lista de nume. Gasiti numele telefonului dvs. si faceti clic pe „Depanare” pentru a remedia problema. Dupa ce urmati acesti pasi, telefonul dvs. ar trebui sa inceapa sa functioneze.

  1. Actualizati sistemul de operare sau reveniti la o versiune anterioara

Actualizarile software pot aduce de asemenea, modificari substantiale asupra duratei de viata a bateriei telefonului. Cateva dintre mai vechile versiuni ale telefoanelor Android sau iOS nu sunt capabile sa gestioneze actualizari mai noi, care pot determina oprirea incarcarii.

Daca problema de incarcare a inceput dupa ce ati actualizat un nou software, va trebui sa reveniti la o versiune mai veche a software-ului pentru a remedia problema. Cu toate acestea, aceasta problema poate aparea si daca aveti o versiune foarte veche a sistemului de operare. Daca acesta este cazul, actualizati-l pentru a vedea daca acest lucru va poate rezolva problema.

  1. Descarcati Ampere

Ampere (Android, iOS) este o aplicatie excelenta care va permite sa verificati daca telefonul dvs. se incarca. Practic analizeaza cat de mult curent este captat in timp ce telefonul dvs. se incarca. De asemenea, va ofera posibilitatea de a va face o idee despre care metoda de incarcare este cea mai buna.

Cand va conectati dispozitivul si este afisat un contor verde pe aceasta aplicatie, inseamna ca curentul este atras in telefon, in timp ce daca acest lucru nu se afiseaza, atunci nu exista curent. Acesta este un mod excelent de a identifica care dintre incarcatoarele dvs. functioneaza bine la incarcarea telefonului.

Tagged: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *