De ce este indicat sa bem cafea?

De ce este indicat sa bem cafea?
Una dintre cele mai consumate bauturi din lume, cafeaua este o mina de beneficii pentru sanatate si bunastare fizica, asa cum demonstreaza nenumarate studii stiintifice. Bogata in nutrienti valorosi pentru organism, ICS cafea boabe 1 kg poate fi considerata un adevarat aliat de bunastare, pornind de la faptul ca este cea mai mare sursa de antioxidanti din dieta occidentala.

Conform literaturii stiintifice, de fapt, bautorii de cafea ar deriva mai multi antioxidanti din aceasta bautura decat din setul de fructe si legume consumate zilnic. Dar beneficiile cafelei nu se termina aici, asa ca va invitam sa cititi acest articol pana la final, pentru a descoperi unele dintre cele mai importante beneficii ale cafelei! Cunoscand cele mai importante beneficii oferite de catre ICS cafea boabe 1 kg, in mod evident daca nu sunteti deja, veti deveni un mare iubitor de cafea.

  1. Imbunatateste nivelul de energie si stimuleaza anumite functii ale creierului

Datorita cofeinei, cea mai cunoscuta substanta psihoactiva din lume, cafeaua te poate ajuta sa te simti mai putin obosit si sa-ti cresti nivelul de energie. Fiind capabila sa blocheze actiunea unui neurotransmitator cu o actiune inhibitoare numita adenozina, cofeina promoveaza actiunea altor neurotransmitatori (noradrenalina si dopamina) cu efect energizant.

Multe studii stiintifice arata apoi modul in care cafeaua este capabila sa stimuleze anumite functii ale creierului, inclusiv memoria, starea de spirit, atentia, timpul de reactie si functiile cognitive generale.

  1. Ajuta la cresterea metabolismului si la arderea grasimilor

Stiati ca cofeina se gaseste in aproape toate produsele de slabire si de ardere a grasimilor? Dupa cum au demonstrat mai multe studii, cofeina este capabila sa creasca rata metabolica cu 3-11% , dar aceste efecte ar putea fi mai scazute la cei care beau cafea de mult timp.

Fiind capabila sa stimuleze sistemul nervos, cafeina poate, de asemenea, sa induca trimiterea de semnale catre celulele grase, astfel incat acestea sa arda rezervele de grasime.

  1. Contine nenumarate substante nutritive

Cafeaua este mult mai mult decat o bautura neagra care se face cu apa. Este suficient sa spunem ca o singura ceasca de cafea contine:

  1. vitamina B2, esentiala in procesele metabolice si pentru a mentine sanatos tesutul, pielea si ochii;
  2. vitamina B3, esentiala in functionarea sistemului nervos;
  3. vitamina B5 si mangan, elemente fundamentale in transformarea alimentelor in energie;
  4. potasiu si magneziu, minerale foarte importante pentru anumite functii ale organismului, precum productia de energie, transmiterea impulsurilor nervoase si eficienta sistemului cardiovascular.
  1. Reduceti riscul de diabet de tip II

Diabetul zaharat de tip 2 este cea mai comuna forma de diabet din lume (in prezent, aceasta afectiune la nivel mondial afecteaza aproximativ 300 de milioane de oameni) si se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de zahar din sange. Cauza acestei boli cronice este o modificare a cantitatii sau functionarii insulinei sau a unui hormon produs de pancreas care regleaza intrarea glucozei in celule.

Dupa cum a demonstrat literatura stiintifica, bautorii de cafea prezinta un risc semnificativ mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. Mai exact, potrivit unei revizii masive care a examinat datele din 18 cercetari, fiecare ceasca de cafea ar fi asociata cu o reducere a riscului de a dezvolta diabet de tip 2 de 7%.

  1. Ajuta la prevenirea Alzheimerului si a Parkinsonului

Boala Alzheimer si boala Parkinson sunt ambele boli neurodegenerative. De fapt, acestea sunt cele mai raspandite boli neurodegenerative in intreaga lume. In ambele cazuri nu exista nicio vindecare, prin urmare, prevenirea prin ingrijirea stilului de viata este cu siguranta unul dintre cele mai eficiente si importante lucruri pe care oamenii le face pentru a preveni aceste afectiuni.

Conform mai multor studii, chiar si cafeaua poate fi un instrument valoros pentru prevenire, dat fiind faptul ca aceasta bautura ar contribui la reducerea riscului de boala Alzheimer cu pana la 65%, iar intre 32% si 60% riscul bolii Parkinson.

  1. Cafeaua imbunatateste simturile

Cafeaua are capacitatea de a ascuti simturile, in special simtul mirosului, datorita aromelor intense care duc gandul la trezire, iar pe cei de la servici la o pauza placuta: nu este intamplator ca este adesea folosita cafeaua in energizarea produselor de baie, uleiuri, gel de dus si alti detergenti. Dar se gaseste si in parfumuri, atat feminine, cat si masculine, deoarece adauga o nota gurmanda amara, care este altceva decat infioratoare si pentru ca da caracter notelor de varf.

  1. Fortifica parul

Extractele din frunzele si semintele de cafea contin, pe langa cofeina, care imbunatateste oxigenarea si tonifica vasele de sange ale scalpului (in special a bulbilor de par), de asemenea, acid caffeic, trigonellina si acid clorogenic, antioxidanti excelenti. Acesta este motivul pentru care derivatii de cafea botanici se gasesc si in produsele pentru par, in special in sampoane si lotiuni concepute pentru a contracara caderea ne patologica si pentru a face parul mai plin, stralucitor si matasos.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *