Pentru ce si cum poti folosi ulei de tea tree?

Cum si pentru ce poti folosi ulei de tea tree?Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential care poate fi folosit in mai multe scopuri, inclusiv mentinerea pielii, parului si unghiilor sanatoase. In plus fata de beneficiile sale sustinute stiintific, uleiul de arbore de ceai este ieftin si sigur atunci cand este utilizat conform indicatiilor.

Acest articol discuta despre cum si pentru ce poti folosi ulei de tea tree si ofera informatii pretioase despre beneficiile acestui tip de ulei esential, asa ca este indicat sa cititi pana la final.

  1. Dezinfectant natural

Uleiul de arbore de ceai face un dezinfectant natural natural. Studiile au aratat ca ucide mai multe bacterii comune si virusi responsabili de cauza bolii, inclusiv E. coli, S. pneumoniae si H. influenzae.

Mai mult, un studiu care testeaza mai multe tipuri de spalare a mainilor arata ca adaugarea de ulei de arbore de ceai in substantele de curatare si-a sporit eficienta impotriva E. coli.

  1. Repelant de insecte

Uleiul de arbore de ceai poate ajuta la mentinerea insectelor neplacute departe de voi. Un studiu a constatat ca la 24 de ore de la tratarea cu ulei de arbore de ceai, vacile aveau 61% mai putine muste decat vacile care nu erau tratate cu ulei de arbore de ceai.

Mai mult, un studiu pe eprubeta a relevat faptul ca uleiul de arbore de ceai avea o capacitate mai mare de a respinge tantarii decat DEET, cel mai frecvent ingredient activ in repelentii comerciali. Incercati acest produs respingator de insecte usor de facut folosind ulei de arbore de ceai si alte ingrediente naturale.

  1. Deodorant natural

Efectele antibacteriene ale uleiului de arbore de ceai pot ajuta la controlul mirosului sub arma legat de transpiratie. Transpiratia in sine nu miroase. Cu toate acestea, atunci cand secretiile din glandele sudoripare se combina cu bacteriile de pe piele, se produce un miros moderat pana la puternic.

Zona dvs. sub brat contine o concentratie mare de aceste glande si este in principal responsabila de ceea ce este denumit in mod obisnuit “miros de corp”. Proprietatile de combatere a bacteriilor din uleiul de arbore de ceai il fac o alternativa naturala ideala pentru deodorantele comerciale si antiperspirantele.

  1. Antiseptic pentru taieturi si cioburi minore

Leziunile care duc la pielea rupta faciliteaza intrarea germenilor in fluxul sanguin, ceea ce poate duce la infectii. Uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat pentru a trata si a dezinfecta taieturi si abraziuni minore, ucigand S. aureus si alte bacterii care pot provoca infectii in rani deschise.

Pentru a dezinfecta o taietura sau o razuire, urmati acesti pasi:

  • Curatati bine taietura cu apa si sapun simplu;
  • Se amesteca o picatura de ulei de arbore de ceai cu o lingurita de ulei de nuca de cocos;
  • Aplicati o cantitate mica de amestec pe vatamare si acoperiti cu un bandaj;
  • Repetati acest proces o data sau de doua ori pe zi, pana cand s-a format o cicatrice.
  1. Sporirea vindecarii ranilor

Pe langa prevenirea infectiilor in taieturi si abraziuni, uleiul de arbore de ceai poate incuraja, de asemenea, vindecarea ranilor. Cercetarile au aratat ca uleiul de arbore de ceai ajuta la reducerea inflamatiei si declanseaza activitatea celulelor albe din sange care sunt instrumentale in procesul de vindecare.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *