De ce avem nevoie de electrostimulare?

0 Shares
0
0
0

De ce avem nevoie de electrostimulare?
Tot mai multe persoane vad avantajele folosirii tehnicilor moderne de calmare a durerii. De aceea au aparut mai multe anunturi dedicate firmelor de specialitate care vand electrostimulator. Recomandarea noastra, de care este bine sa tineti cont, ar fi sa nu incercati sa va cumparati un astfel de aparat decat in cazul in care aveti pregatirea necesara pentru a il folosi.

O alta recomandare de baza este sa urmati intocmai sfaturile specialistilor inainte si in timpul procedurilor de electrostimulare.

In cele ce urmeaza va prezentam mai multe tipuri de electrostimulare in functie de ceea ce rezolva si spre care afectiune se adreseaza.

ELECTROSTIMULARE CERVICALA

Acest program ajuta la reducerea durerii la nivelul gatului asociata exercitiilor fizice. Intensitatea utilizata trebuie ajustata pentru a simti o stimulare usoara si intotdeauna placuta. Frecventa stimularii este scazuta pentru a relaxa muschii trapezi, muschii atunci cand sunt intinsi sunt adesea la originea durerii la nivelul gatului.

ELECTROSTIMULAREA LOMBALGIEI

Acest program ajuta la reducerea durerii de spate. Combina stimularea dinamica cu frecventa inalta, care inhiba atat informatiile privind durerea, actionand asupra fibrelor sensibile tactile, cat si masand regiunea lombara.

ELECTROSTIMULAREA LOMBO-SCIATICA

Acest program este utilizat atunci cand durerea se raspandeste la membrele inferioare, in special in punctul nervului situat in gol intre muschiul gluteal si ceilalti muschi. Plasati 2 canale in zona muschilor lombari si 2 canale in zona in care durerea se raspandeste in picioare.

ELECTROSTIMULAREA TENDINITATII

Acest program este folosit pentru a calma durerea cauzata de inflamatia tendoanelor. Intensitatea curentului utilizat trebuie sa fie ajustata astfel incat sa simta o stimulare prin furnicaturi usoare si intotdeauna placuta. In cea de-a doua faza, stimularea cu frecventa joasa va permite vasodilatatiei locale sa accelereze metabolizarea sangelui.

PUNCTELE DE ELECTROSTIMULARE ALE ANTIBENULUI

De asemenea, ajuta la inhibarea informatiilor despre durere, actionand asupra fibrelor sensibilitatii tactile la nivel local. Fara stimulare terapia, este indicata in special pentru dureri articulare, inclusiv coate, umeri, glezne si genunchi.

ELECTROSTIMULAREA PERSISTENTA

Aceasta stimulare permite o secretie centrala a endorfinelor fata de rolul analgezicului natural impotriva durerii persistente si difuze. Efectul acestei stimulente este de obicei simtit numai dupa 2 pana la 4 saptamani de sesiuni de stimulare zilnica. Efectul sau este apoi mai durabil decat cu asa-numita stimulare de inalta frecventa mai potrivita pentru durerile de tip acut. Plasarea electrozilor are loc direct pe zona dureroasa.

REZISTENTA ELECTROSTIMULARII

Aici intra in joc notiunea de timp si trebuie sa fim capabili sa acceptam volumul foarte mare de munca impus muschilor. Avantajul electrostimularii se caracterizeaza prin absenta oboselii psihice si a stresului cardiovascular scazut (din moment ce nu exista o contractie voluntara). Dupa o sesiune, muschiul este epuizat. Pentru a-si imbunatati rezistenta, muschii trebuie sa primeasca o cantitate mare si o intensitate ridicata de munca, de aceea se impun contractii tetanice relativ lungi si perioade foarte scurte de odihna activa.

ELECTROSTIMULAREA ENDURANTEI

Impunand o intensitate medie de lucru pentru muschi pe perioade lungi de timp, acest program permite sa finalizeze un preparat fizic bazat pe rezistenta prin vizarea in principal a fibrelor lente. Astfel, aceasta activitate va contribui la dezvoltarea capacitatii oxidative a muschiului.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt lintele?

SanatateCe sunt lintele?

Lintele sunt seminte leguminoase, care fac parte din familia de plante care include de asemenea fasolea, mazarea si…