Cum sa descarcati aplicatii Android in afara magazinului Google Play

0 Shares
0
0
0

Cum sa descarcati aplicatii Android in afara magazinului Google PlayIn cazul in care aveti un Android, indiferent ca discutam despre telefoane Sony, sau alte dispozitive care au acest sistem de operare, si ati accesat deja Google Play Store, este posibil sa stiti ca acest magazin online de aplicatii are o varietate uriasa de aplicatii pe care le puteti descarca in orice moment.

Exista multe aplicatii si jocuri disponibile in magazinul Google Play. Pe de alta parte, putini oameni stiu ca puteti instala aplicatii din afara magazinului Google Play.

Puteti utiliza aceasta functionalitate daca doriti sa instalati o aplicatie care nu mai face parte din Google Play sau o aplicatie care este inca in curs de dezvoltare si care nu a fost lansata inca pe Google Play Store.

De asemenea, persoanele care se ocupa de testarea de aplicatii, descarca aplicatii care sunt inca in curs de dezvoltare pentru a le testa si majoritatea acestora nu sunt disponibile la Play Store.

In acest articol, va vom invata cum sa configurati dispozitivul pentru a instala APK (pachetul Android) in afara magazinului Google Play.

Cum se instaleaza APK: Configurarea telefonului

In primul rand, dispozitivul dvs. Android trebuie sa functioneze cu Android 4.0 sau o versiune ulterioara. Urmati acesti pasi pentru a permite instalarea aplicatiilor externe:

  • Accesati Setari > Securitate.
  • Selectati surse necunoscute.

In functie de dispozitivul pe care il detineti, puteti selecta de asemenea, optiunea Verificati aplicatiile. Va rugam, selectati-l. Veti fi avertizat inainte de a instala aplicatii daunatoare.

Pe dispozitivele Android care ruleaza versiuni anterioare de Android, urmati acesti pasi:

  • Accesati Setari > Aplicatii.
  • Selectati surse necunoscute.
  • Faceti clic pe OK in alerta pop-up.

Descarcarea unei aplicatii externe.

Acum, va trebui sa gasiti o aplicatie care va intereseaza, si pe aveti de gand sa o instalati pe Android. Fiti prudent de locatia din care veti descarca aplicatia respectiva. Descarcati-o doar din surse care sunt sigure si de incredere. Este important de mentionat ca nu trebuie sa piratati niciodata aplicatiile.

Procedand in acest fel, veti primi probabil un virus pe telefon, ceea ce cu siguranta va va crea o multime de surprize neplacute ulterior. Exista aplicatii pe care le puteti descarca direct de pe pagina dezvoltatorilor lor. Trebuie sa aveti incredere doar in acelea.

Instalarea de pe telefonul dvs.

Puteti descarca si instala APK pe dispozitivul dvs. Android sau pe computer. Vom explica ambele metode. Urmati acesti pasi pentru a descarca si instala aplicatia direct pe telefon:

  • Deschideti Google Chrome.
  • Deschideti sertarul aplicatiei si alege Descarcari.
  • Lansati fisierul pe care tocmai l-ati descarcat si alegeti Instalare.

Instalarea de pe computer

Acest proces este putin diferit de instalarea directa de pe telefon. In primul rand, trebuie sa descarcati fisierul APK. Apoi, conectati-va telefonul mobil care are instalat sistemul de operare Android la computer, si activati modul USB de stocare in masa.

Acum, trebuie sa trageti si sa fixati fisierul APK sau doar sa-l copiati si lipiti. Apoi, trebuie sa utilizati un manager de fisiere pe telefonul dvs., cum ar fi ES File Explorer. Localizati fisierul si instalati-l.

Dupa instalare

Este intotdeauna important sa subliniati ca trebuie sa instalati aplicatii numai din surse de incredere. Nu piratati aplicatiile, de exemplu. Daca doriti sa fiti dezvoltator, puteti utiliza aceasta functionalitate pentru instalarea aplicatiilor in afara Google Play Store pentru a instala aplicatiile pe care le-ati dezvoltat. In acest caz, aruncati o privire pe site-ul dezvoltatorului Android.

Asadar, puteti incerca sa instalati diferite aplicatii pe sistemul Android (specifice acestui sistem de operare), si din alte surse, nu neaparat din magazinul Google Play, iar acest lucru poate fi efectuat indiferent de marca telefonului pe care il detineti, si de modelul acestuia.

0 Shares
You May Also Like