Cum poti gasi caruciorul potrivit pentru copilul tau?

Cum poti gasi caruciorul potrivit pentru copilul tau?Avand in vedere numeroasele versiuni si optiuni disponibile (dublu, cu cos, cu capota, cu maner sau bara de directie, cu spatar fix sau inclinat, cu roti blocate sau mobile), principalul lucru este ca acesta sa corespunda nevoilor dumneavoastra de mobilitate si rezistenta: daca il utilizati ocazional la tara, nu este aceeasi utilizare cu o calatorie zilnica in centrul orasului.

In mod similar, in cazul in care caruciorul trebuie sa incapa in portbagajul masinii in fiecare dimineata, criteriile tale vor fi sa alegi modele care ocupa putin spatiu si se pliaza rapid.

Siguranta este singurul element cheie care trebuie luat in considerare inainte de a lua o decizie finala privind un carucior: centura de siguranta este esentiala pentru a impiedica alunecarea sau rasturnarea copilului in fata, iar frana va asigura oprirea completa a caruciorului pe o panta.

Ce carucior ar trebui sa aleg pentru oras?

Daca locuiti la oras si doriti sa va deplasati cu usurinta in oras, alegeti carucioare de oras, care sunt compacte, usoare, usor de manevrat si usor de pliat si desfasurat (preferati modul “umbrela” sau “pliere pe cadru”), cum ar fi carucior Cybex Priam, 2 in 1, atat de popular printre parintii tineri, sau carucioarele cu baston, care sunt in general mai putin costisitoare decat alte tipuri de carucioare.

Hamacul lui este complet inclinabil si permite copilului sa ramana in pozitie culcata. Ideal pentru parintii care folosesc des mijloacele de transport in comun sau care calatoresc mult, optati pentru un model confortabil cu spatar inclinabil, hamac cu mai multe pozitii, suspensii solide si un suport pentru picioare reglabil. Punctul pozitiv este ca este adesea accesibil, usor si usor de manevrat.

Carucior Duo sau trio: ce combinatie de carucior sa alegeti?

Caruciorul duo (cunoscut si sub numele de 2 in 1) poate fi folosit de la nastere pana la aproximativ 36 de luni si este format din doua elemente: un carucior hamac (vezi glosarul nostru din partea de jos a articolului) si un alt element, fie un cos de transport, fie o scoica.

Caruciorul trio (numit 3 in 1) este alcatuit din trei elemente: un carucior hamac, o nacela (care poate fi folosita ca un carucior pentru primele trei luni de viata ale copilului) si o cochilie (care poate fi transformata in scaun auto).

Fie ca este vorba de un duo sau de un trio, caruciorul combinat poate fi folosit in oras sau la tara si toate sunt echipate cu un ham de siguranta si un scaun confortabil si moale. Dar trebuie sa stiti ca exista diferite tipuri de carucioare cu caracteristici diferite (mai mult sau mai putin ergonomice, sasiu mai usor sau mai usor, usor de pliat, roti pivotante etc.) si cu diferite accesorii (husa de ploaie, cos de depozitare, baldachin etc.).

Dar, inainte de a face alegerea, puneti-va intrebarile potrivite (Voi calatori des cu copilul? Se va plia suficient pentru a incapea in avion ca bagaj de mana? Voi avea nevoie de un scaun auto pentru calatoriile cu masina? Voi avea loc pentru a transporta un carucior trio in portbagajul masinii?) si asigurati-va ca modelul corespunde asteptarilor voastre

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *