Compresorul de aer. O alegere dificilă?

Compresorul de aer. O alegere dificilă?Compresoarele de aer sunt componente esențiale ale multor companii. Ele pot alimenta o gamă largă de instrumente și sunt adesea portabile și convenabile. Practic esenţiale pentru orice atelier, compresoarele îndeplinesc o varietate de roluri, iar alegerea unuia poate fi grea. Scopul acestui articol este de a vă ghida, deci, în această achiziţie.

Care sunt criteriile pentru luarea unei decizii informate și de durată la selectarea unui compresor de aer?

Cu toate opțiunile diferite disponibile pe compresoarele de aer moderne, selecția corectă poate fi un joc de ghicit fără setul corect de linii directoare. Există aproape la fel de multe combinații diferite de compresoare de aer și opțiuni pe cât există tipuri de aplicații. A face o greșeală în procesul de selecție vă poate costa eficiență, servicii suplimentare și chiar producție.

Din fericire, există  câteva răspunsuri. Am realizat acest ghid util de selecție a compresoarelor de aer pentru a explica modul în care funcționează compresoarele de aer, pentru a descrie câteva dintre specificațiile lor, pentru a discuta câteva elemente de luat în considerare la achiziționarea unui compresor de aer și pentru a prezenta câteva sfaturi utile despre cum să selectați un compresor pentru afacerea dvs. .

Mod de funcţionare:

Compresoarele de aer funcționează astfel: presiunea aerului crește atunci când volumul de aer scade pe măsură ce moleculele sale devin comprimate într-un spațiu tot mai strâns. Acest aer comprimat poate fi apoi descărcat la unelte pneumatice electrice.

Ce cauzează această compresie? Adesea, este o tehnologie cu piston alternativ, deși uneori implică un șurub rotativ, iar uneori implică o centrifugă. Un compresor cu piston alternativ conține de obicei un arbore cotit, o bielă, un cilindru, un piston și un cap de supapă.

Este alimentat fie de un motor pe gaz, fie de un motor electric. Un compresor de aer are, de asemenea, un rezervor de aer pentru a menține aerul într-un interval specificat de presiune. Motorul compresorului pornește și oprește, după cum este necesar, pentru a menține rezervorul umplut cu aer.

Un capăt al cilindrului aspiră aer prin supapa de admisie pe măsură ce pistonul se mișcă. Când pistonul se mișcă înapoi, spațiul din fața acestuia se umple cu aer admis prin supapa de admisie, iar când pistonul se mișcă înainte, acesta comprimă aerul și îl trimite la celălalt capăt al cilindrului.

La celălalt capăt al cilindrului se află supapa de refulare, care evacuează aerul comprimat în rezervor. Pe măsură ce cantitățile continue de aer umple rezervorul, presiunea din rezervor crește și mai mult.

Cum știe compresorul de aer când să opreacă comprimarea aerului? Majoritatea compresoarelor folosesc un presostat pentru a opri pistoanele automat atunci când aerul din rezervor a atins o presiune prestabilită.

Operatorii nu trebuie să utilizeze această presiune, totuși – pot seta rezervorul la o presiune mai mică utilizând un regulator. Acest pas este important pentru a potrivi presiunea aerului din rezervor cu cerințele de presiune ale instrumentului pe care operatorul intenționează să îl utilizeze.

Criterii

Ce puteți face cu un compresor de aer? Puteți rula mai multe tipuri diferite de echipamente, inclusiv râșnițe, burghie, șlefuitoare, pistoale de unghii, pistoale de pulverizare și capsatoare.

Puteți utiliza un compresor de aer într-un magazin de anvelope sau auto, în aplicații de fabricație, în instalații sportive și în multe alte medii. Unul dintre avantajele majore ale funcționării sculelor prin aer comprimat este că fiecare sculă dintr-un magazin nu trebuie să aibă propriul motor.

În schimb, singurul motor al compresorului de aer ajunge să alimenteze zeci de instrumente diferite într-un proces extrem de eficient. Uneltele pneumatice tind să producă mai puțin zgomot și necesită mai puțină întreținere decât uneltele electrice.

Înainte de a cumpăra orice echipament, există întotdeauna câteva considerații cheie care trebuie luate în considerare pentru a ajuta la orientarea selecției. Pentru compresoarele de aer, aceste idei pot fi afirmate simplu:

Câtă presiune este necesară?

Cât de mult flux de aer este necesar?

Care este calitatea aerului necesară?

Care este ciclul de funcționare?

Care este prețul inițial de achiziție?

Care este costul total de proprietate?

Ce cerințe speciale solicită această aplicație?

Pentru a răspunde primelor trei întrebări, determinați pur și simplu răspunsul la această întrebare: pentru ce va fi utilizat aerul comprimat? Cele mai frecvente utilizări ale aerului comprimat sunt pur și simplu pentru alimentarea sculelor pneumatice.

În capacitatea magazinului, compresorul de aer alimentează unelte precum chei de impact, pistoale de unghii, burghie, șlefuitoare și pistoale. Există sute de instrumente staționare și portabile care utilizează aer comprimat pentru sursa lor de alimentare.

Fiecare dispozitiv are specificațiile producătorului pentru cantitatea adecvată de presiune (psig, bar sau kPa) și debitul de aer (cfm, l / sec sau m3 / min). Performanța dispozitivului depinde în mod critic de acești factori, care trebuie ținuți cont atunci când selectați un compresor de aer.

Dacă aerul comprimat trebuie utilizat ca sursă de energie pentru anumite echipamente de precizie, selecția devine și mai critică. De exemplu, un burghiu pneumatic poate funcționa cu un anumit nivel maxim de contaminare, care nu ar fi acceptabil pentru un burghiu de dentist de precizie.

Chiar dacă ambele burghiuri trebuie să aibă aerul de intrare filtrat pentru a îndepărta praful și apa înainte de a intra în instrument, burghiul unui dentist nu ar trebui să primească deloc contaminare, inclusiv uleiul utilizat în mod obișnuit în funcționarea unui compresor de aer.

Sunt disponibile tipuri speciale de compresoare care nu utilizează lichid de lubrifiere în camera de compresie – fără ulei sau fără ulei.

Concluzie:

Alegerea unui compresor poate fi o alegere cmplicată. Totuşi, prin îndreptarea atenţiei către aceşti factori, ea ar putea fi ai facilă. Dacă îmi permiteţi o recomadare personală, vă propun să achiziţionaţi cu încredere compresoare de aer profesionale Casa Idea,  întrucât oferă un raport excelent calitate preţ.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *