4 Fapte interesante despre construcții

0 Shares
0
0
0

Industria construcțiilor este un domeniu vast și extins care evoluează o dată cu societate.

Încă de pe vremea piramidelor, această industrie a crescut pentru a ajunge în punctul unde este astăzi. S-a parcurs un drum lung de la motorul cu aburi, până la tehnologia avansată de care ne bucurăm în zilele noastre, pentru ca lucrările să fie mai eficiente. De asemenea, a trecut foarte mult timp până când femeile s-au implicat în acest domeniu, care vreme de sute de ani a fost condus exclusiv de bărbați.

Există încă o mulțime de fapte despre construcții pe care mulți oameni, poate chiar și cei din industrie, nu le cunosc. Din fericire, am realizat o listă cu unele dintre cele mai interesante lucruri despre construcții pentru a înțelege cât de important a fost și este acest domeniu.

1.Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă structură din lume timp de peste 3.800 de ani

Se spune că a fost construit din peste 2.300.000 de blocuri de calcar, deși nimeni nu poate afirma cu certitudine cum au reușit acei muncitori să realizeze o asemenea capodoperă. Raportat la prețurile actuale, la 496 dolari pe bloc plus forță de muncă și materiale moderne, piramida ar costa 1,2 miliarde de dolari dacă ar fi să o mai construiască cineva acum.

Cu o înălțime de aproximativ 139 de metri, a fost cea mai înaltă clădire din lume, de la momentul finalizării sale în jurul anului 2560 î.Hr. până la 1311 d.Hr. . În prezent, Burj Khalifa este cea mai înaltă structură din lume, dar nicio clădire nu a deținut titlul atâta de mulți ani precum Piramida, de-a lungul istoriei.

Betonul a fost folosit pentru unele dintre cele mai renumite structuri, cum ar fi Panteonul Roman. De fapt, romanii antici și-au creat propriul beton special, ale cărui ingrediente au fost descoperite recent în perioada actuală(ingredientele secrete sunt varul, apa de mare și cenușa vulcanică!).

La momentul creării sale, barajul Hoover era cea mai mare structură de beton construită vreodată, folosindu-se pentru construcție peste 23.000 metri cubi de beton. În prezent, barajul Grand Coulee este cel mai mare, folosind aproximativ  12 milioane de metri cubi de beton.

3.Motorul cu aburi a revoluționat transportul în construcții.

Lumea se moderniza deja până la Revoluția Industrială, dar motorul cu aburi a contribuit la accelerarea ritmului. Materialele de construcție au putut fi transportate rapid pe uscat folosind locomotive care funcționau datorită motorului cu aburi.

Odată cu trecerea timpului, motorul diesel a înlocuit motoarele cu aburi datorită fiabilității, a întreținerii reduse și a vitezei mult mai mari.

Cu toate acestea, un punct de cotitură pentru industria construcțiilor a fost acela când motoarele cu aburi au ieșit la lumină.

4.Deși industria este în creștere, în prezent există o lipsă acută de lucrători în construcții

Industria construcțiilor s-a redresat și a crescut de la criza financiară din 2008, dar există încă o lipsă atât de mare de lucrători încât industria construcțiilor nu poate satisface cererea. Există o mulțime de motive pentru care acest lucru se întâmplă, dar multe companii încearcă să înfrunte problema aceasta, oferind avantaje impresionante.

În concluzie, industria construcțiilor a fost și va fi mereu una dintre cele mai importante ramuri ale economiei, iar muncitorii care prestează muncă fizică sunt de apreciat pentru efortul depus.

În cazul în care îți dorești să afli mai multe informații despre anumite materiale, echipa Proactiv – materiale de construcții îți stă la dispoziție cu multe răspunsuri și clarificări la toate întrebările pe care le ai.

0 Shares
You May Also Like