Avantajele si dezavantajele cumpararii unui apartament la parter

Avantajele si dezavantajele cumpararii unui apartament la parter
In cazul in care intentionezi sa iti cumperi cat mai repede un apartament, in mod evident ai deja trecute pe o lista cateva dintre cerintele de baza. Cel mai probabil iti doresti ca apartamentul sa se afle intr-o zona buna a capitalei, iar din acest motiv vei cauta apartamente de vanzare Domenii.

Apoi, cu siguranta dupa ce stabilesti zona in care intentionezi sa iti cumperi apartamentul, te gandesti si la bugetul pe care vrei sa il aloci cumpararii locuintei. Cel mai indicat este sa iti alegi un apartament nou, pentru ca nu trebuie sa mai investesti bani in modernizare lui, si la final vei vedea ca este mai ieftin decat un apartament dintr-un imobil vechi.

Apoi, conteaza foarte mult facilitatile, cum ar fi de exemplu locul de parcare, locurile de joaca pentru copii in fata blocului, sau ceea ce gasesti in jur (farmacii, centre comerciale, spitale, etc.).

Nu in ultimul rand, trebuie luat in calcul etajul la care vei locui, sau daca optezi pentru un apartament la parter (si numarul camerelor). Ideea de a cumpara un apartament la parter, are multe avantaje, dar si unele mici dezavantaje, pe care le poti descoperi in randurile care urmeaza.

Primul avantaj al achizitionarii unui apartament la parter, este fara doar si poate pretul semnificativ mai mic in comparatie cu un apartament identic la etajul 1 sau la etajul 2 de exemplu. Daca apartamentul nu este mobilat, banii economisiti pot fi cheltuiti pentru mobilarea acestuia.

Un alt avantaj al cumpararii unui apartament la parter, este acela ca ai acces rapid la apartament cand vii de afara, si un-doi ai iesit afara din locuinta. Nu trebuie sa urci multe scari, iar acesta este un mare avantaj atunci cand vii cu plasele pline de la cumparaturi.

Nu este prea placut sa urci pana la etajul 4 sau chiar mai mult si sa ai plasele incarcate si grele, iar liftul sa nu functioneze (sau sa nu existe).

Pe timpul verii cand afara este foarte cald si vecinii tai folosesc aparate de aer conditionat pentru a se lupta cu canicula, tu la parter, te bucuri de racoare, pentru ca blocurile din jur si copacii din jur iti vor pastra locuinta racoroasa. Cei care locuiesc la ultimul etaj in schimb, abia daca vor face fata caldurii, chiar si cu aparatul de aer conditionat.

De-asemenea, nu trebuie sa cazi pe ganduri cand faci baie in cada pentru ca exista riscul sa iti inunzi vecinul de dedesupt. Locuind la parter, nu ai vecini pe care sa ii inunzi.

In ceea ce priveste dezavantajele, amintim lipsa luminii naturale, iar acest lucru se datoreaza dupa cum spuneam mai sus, copacilor din fata blocului sau a cladirilor din jur.

Lipsa de intimitate poate fi un alt dezavantaj, mai ales daca in fata blocului exista bancute unde ies locatarii la barfe. Acestia vor sta mereu langa fereastra ta, ceea ce poate fi deranjant uneori.

Acestea sunt asadar cateva dintre avantajele si dezavantajele achizitionarii unui apartament la parter. Tinand cont de acestea, cu siguranta decizia iti va apartine daca sa alegi unul din cele mai noi apartamente de vanzare Domenii la parter sau la etaj.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *