4 produse de patiserie care iti lasa gura apa

0 Shares
0
0
0

4-produse-de-patiserie-care-iti-lasa-gura-apa
Produsele de patiserie sunt undeva intre o gustare si un desert, gama a tot ce inseamna patiserie acopera fie un mic dejun delicios, o gustare intre mese sau un desert dulce. Produsele de patiserie sunt foarte versatile si foarte diverse. In Galati gasesti produse de patiserie la Selgros!

Dupa cum spuneam exista foarte multe produse ce intra in gama de patiserie, in continuare am sa iti prezint cateva produse de patiserie mai putin cunoscute, dar foarte delicioase.

Cannoli – un produs al patiseriei italiene, este practic un tub de aluat crocant umplut cu o crema de ricotta sau uneori cu mascarpone cu o aroma de vanilie, ciocolata, fistic etc. In umlutura pot fi adaugate bucati de ciocolata, bucati mici de citrice iar capetele tubului pot fi decorate la fel. Marimile cannoli difera, de la marimea unui deget pana la cannoli de 10 centimetri lungime.

Paie de branza – suna ciudat, dar sunt foarte bune. Paiele de branza sunt fasii de aluat cu branza gatite pana cand sunt crocante. Deseori sunt invartite pentru o forma mai interesanta. Sunt foarte bune ca si gustari in timpul unui film.

Clafoutis – aceasta este un tip de tarta cu “buzunare” cu fructe, totul intr-o baza de budinca. De regula se folosesc ciresele, insa se pot folosi si alte tipuri de fructe. Este un desert originar din Franta, numele vine din limba veche din sudul Frantei, clafotis insemnand a umple.

Placinta cu crema – nu te gandi al placinta naostra traditionala, aceasta este dintr-un aluat simplu sau din foietaj umplut cu o crema de ciocolata, vanilie de banana, nuca de cocos, capsuni sau altele.

Sper ca ce ai citit mai sus ti-a trezit pofta de produse de patiserie, poti sa incerci sa le gatesti acasa, sau daca preferi produsele de patiserie cumparate, gasesti la Selgros o oferta larga in acest sens.

Selgros Galati
Produse alimentare si nealimentare
Bd. Galati nr. 1 C Galati, 800 654 , RO
Tel: 0236 305 000
Fax 0236 305 199

0 Shares
You May Also Like