3 sfaturi pentru crearea unui website

0 Shares
0
0
0

3 sfaturi pentru crearea unui websiteCu totii stim ca orice business in ziua de azi are nevoie de un website de prezentare. Adevarul este ca in zilele noastre daca nu existi pe internet este foarte greu sa te faci cunoscut.

Indiferent ca apelezi la o firma de creare site prezentare sau ai tu insuti cunostinte pentru a-ti construi o pagina web, trebuie sa urmezi cativa pasi fundamentali pentru a duce la bun sfarsit un asemenea obiectiv.

1) Gaseste-ti un provider de gazduire web

Gazda Web este entitatea care iti va permite sa existi in spatiul online. Practic, este serverul pe care se va regasi site-ul tau si toate paginile sale. Cu toate ca poti crea un site si il poti stoca pe computerul tau personal, nu are nici un sens sa faci asta. Nimeni in afara de tine nu il va putea accesa daca nu il lansezi in mediul online. Asa ca primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa gasesti un provider de gazduire web.

Exista mai multe tipuri de gazduire web: gratuita, standard, dedicata si colocatie server.

Majoritatea merge pe optiunea gazduirii web gratuite, dar exista cateva dezavantaje. Pe langa faptul ca spatiul oferit este limitat si latimea de banda nu e prea mare, este posibil sa ti se ceara sa pui pe site anumite advertoriale.

Uneori ti se impun si restrictii legate de continut. Spre exemplu, unii provideri de gazduire web gratuita nu accepta site-uri de e-commerce sau casino-uri online. Altii pretind ca iti ofera un cont gratuit dar iti percep taxe de mentenanta. Asadar, gandeste-te foarte bine inainte sa apelezi la gazduire web gratuita. Iti recomand sa alegi aceasta optiune doar pentru testare sau pentru un website personal, nu si pentru un site cu care intentionezi sa faci bani.

2) Cumpara-ti un domeniu

Domeniul este o adresa URL atractiva pe care oamenii o acceseaza pentru a a intra pe site-ul tau. Aceasta este de forma www.numesite.com“. Nu este absolut necesar sa iti cumperi un domeniu pentru a porni un site, dar acesta iti garanteaza unicitate in mediul online, ajutand la crearea brand-ului.

Multi apeleaza la platforme gratuite precum blogspot sau wordpress pentru a-si realiza site-ul, dar nu este o alegere tocmai inspirata, mai ales pentru cei care vor sa isi faca un business online. Gandeste-te la marile branduri din orice domeniu. Cat de multa prestanta si incredere ti-ar inspira daca site-ul lor oficial s-ar termina in “wordpress.com”?

3) Fa-ti un plan

O data ce ai un domeniu si o adresa web, poti incepe sa iti planifici website-ul. Trebuie sa stabilesti mai multe lucruri inainte de a trece la treaba.

In primul rand, alege tematica. Fie ca vrei un site informativ, comercial sau de divertisment, trebuie sa te gandesti foarte bine la publicul tau tinta. In al doilea rand, gandeste-te la structura de navigare pe care o avea site-ul tau.

Aceasta va stabili arhitectura datelor si usurinta cu care vizitatorii vor putea gasi ceea ce isi doresc. Nu in ultimul rand, planifica-ti continutul si frecventa cu care va fi actualizat.

0 Shares
You May Also Like