Culturi bogate cu pompe submersibile pentru irigații?

0 Shares
0
0
0

pompe submersibile pentru irigatiiTreceam zilele trecute prin zona Moldovei când la un moment dat am constat cu stupoare cum dintre ogoarele lăsate efectiv în paragină pe care le știam eu, a răsărit brusc un pâlc de culturi, de roșii și alte legume, care arătau de-a dreptul impecabil.

Normal, acest lucru m-a făcut să mă întreb cum se poate ca, în condițiile în care mă aflam pe câmp, să pot vedea cu ochii mei dintre atâtea porțiuni de teren aride, o oază verde chiar în mijlocul lor.

Răspunsul pentru acea întâmplare este unul destul de simplu și interesându-mă cu privire la acest subiect am avut o adevărată revelație. Era vorba despre pompe submersibile pentru irigații!

Primul gând a fost foarte simplu și punea la îndoială posibilitatea ca aceste dispozitive să fie capabile de a face un lucru atât de măreț. Pentru aceasta m-am hotărât să fac o vizită într-un magazin de profil, și pentru aceasta am ajuns la cei ai căror site se numește http://pompe-submersibile.com.ro .

Specialiștii de aici mi-au explicat pe îndelete cum se poate ca o pompă pe care eu o credeam utilă doar în cazul folosirii ei pentru scoaterea apei din pivnițe inundate, poate fi utilă și în agricultură. Aceste pompe submersibile pentru irigații sunt niște componente foarte importante pentru segmentul agricol și horticol, ele fiind de fapt dispozitivele care pot aduce mai aproape sursele de apă atât de necesare dezvoltării plantelor.

Aici am putut găsi o gamă largă de pompe submersibile pentru irigații, printre care și modelele de pompe JAR, Torrent sau modelele economice care poartă un nume predestinat și anume Economy.

Aceste pompe au proprietatea ca odată imersate în lichid, să îl pompeze pe acesta cu o anumită presiune, împingându-l la suprafața terenului, astfel încât apa să poată fi folosită pentru irigații. Din cele enunțate anterior s-a desprins bineînteles și ideea că pentru funcționarea corectă a unei pompe submersibile pentru irigații este necesar să avem la îndemână și sursa de apă.

Aceasta poate fi un puț sau o fântână, însă în oricare din ipoteze, apa din acestea trebuie să fie în mod automat curată. De asemenea vor fi necesare vanele, conductele și debitmetrele, astfel încât să putem utiliza în condiții de maximă siguranță pompele submersibile pentru irigații.

Specialiștii de la http://pompe-submersibile.com.ro au reușit să mă edifice cu privire la modul de funcționare a acestor dispozitive ingenioase. Dacă până la acel moment nu auzisem de ceea ce pot face aceste pompe chiar și în domeniul horticol, ei bine după acest episod am rămas cu o idee foarte bine conturată asupra utilității lor.

Irigațiile sunt foarte importante mai ales dacă ne gândim că țara noastră are un potențîal horticol deosebit. În același timp se pare că tendința din ce în ce mai comună în rândul utilizatorilor este aceea de a se întoarce încet-încet către rădăcini. Cultivarea plantelor și creșterea animalelor au devenit nu doar activități efectuate de plăcere ci și veritabile afaceri pentru cei mai curajoși dintre noi.

Pentru aceasta, poate că nu ar fi o idee rea să ne echipăm gospodăriile cu astfel de produse. Eficiența lor este una dovedită, iar potențialul lor este unul cu adevărat maxim.

0 Shares
You May Also Like