When the Body Says No, by dr Gabor Mate

When the Body Says No, by dr Gabor MateGabor Mate este un medic pensionar care, după 20 de ani de practică în familie și experiență în îngrijiri paliative, a lucrat timp de peste un deceniu în Downtown East Side din Vancouver, cu pacienți dependenți de droguri și de boli mintale.

Cel mai bine vândut autor a patru cărți publicate în douăzeci și cinci de limbi, printre care și When the Body Says No, by dr Gabor Mate. În regatul fantomelor înfometate: întâlniri apropiate cu dependență, Gabor este un vorbitor de renume internațional foarte căutat pentru expertiza sa în materie de dependență, traume, dezvoltare a copilăriei și relația de stres și boală.

I s-a acordat Ordinul Canadei, cea mai înaltă distincție civilă a țării sale și Civic Merit Award din orașul său natal, Vancouver. Este profesor adjunct la Facultatea de Criminologie, Universitatea Simon Fraser.

Deși ateu, a descris fapte spirituale

When the Body Says No, by dr Gabor Mate nu este o altă carte despre stres și impactul acestuia asupra sănătății. Autorul Gabor Mate mormăie pe bună dreptate atunci când cei care nu sunt familiarizați cu conținutul operei sale, prin inerție, îl pun pe o poziție greșită.

Cartea este destul de ezoterică, deși a fost scrisă de un ateu și de un membru al comunității medicale obișnuite. Nu vei citi despre karma personală sau ancestrală ca fiind cauza bolilor descrise, dar, dacă gândești antroposofic în timp ce citești, vei observa de fapt că, deși materialiste, sunt descrise fapte spirituale.

Prima editură care a avut încredere în doctor, a fost LiK. Nu îl cunoșteau, dar numai după o recomandare prietenoasă și un scurt interviu l-au votat. Și nu pentru el, ci pentru When the Body Says No, by dr Gabor Mate o lucrare medicală-psihologică complexă, pentru care, așa cum s-a dovedit, încă nu fusese introdusă terminologia.

Tot atunci a primit o notă excelentă la un examen de stat la psihologie. A avut și experiență în medicină, deoarece nu trecuse mult timp de când studiase, și înainte să renunțe la credința că, nu ar trebui să devină un doctor ortodox.

A avut de toate – pur și simplu nu avea experiență ca traducător sau încredere în sine. Acum se poate sublinia că When the Body Says No, by dr Gabor Mate a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat în acea etapă a vieții sale.

When the Body Says No, by dr Gabor Mate – O carte accesibilă

Această carte nu este destinată să-i întoarcă pe medicii ortodocși împotriva pacienților prin iritații constante sau ceva de genul acesta. Dimpotrivă – poate fi chiar mai util pentru ei decât pentru pacienții care caută metode pentru a se ajuta.

Vindecarea și autovindecarea nu ar trebui să fie opuse, așa cum subliniază adesea autorul în mai multe capitole. Experiența acumulată, își spune cuvântul în versiunea actuală When the Body Says No, by dr Gabor Mate. Un stimulent pentru a citi cartea este accesibilitatea sa.

Dacă lucrările medicale și psihologice ale lui Rudolf Steiner, care sunt tipice pentru „De la sursă”, vin la tine excesiv de grele, atunci  When the Body Says No, by dr Gabor Mate este o lucrare minunat echilibrată – în locul potrivit între știința materialistă și esoterism mai serios.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *