Cele mai importante avantaje ale centralelor cu peleti

0 Shares
0
0
0

Peletii din lemn sunt acele deseuri lemnoase deshidratate care au fost comprimate pana la dublul densitatii energetice specifice lemnului verde. Astfel, acest rumegus care rezulta dupa ce lemnul a fost prelucrat este bine uscat, este presat si rezulta peletul. Peletii au putere calorica foarte mare si au si o densitate optima, raportat la costurile mici.

In plus, si transportul costa putin acesta fiind de altfel si motivul pentru care tot mai muti aleg sa cumpere centrale pe peleti. Peletii sunt usor de depozitat, ocupa putin spatiu si in plus, au avantajul de a fi foarte usori la transport. Peletii din lemn pot inlocui cu mare usurinta alte materiale similare pentru incalzire.

Cele mai importante avantaje oferite de peletii din lemn

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca peletii sunt ecologici si provin din deseuri lemnoase, ceea ce ii face foarte utili pentru natura. De asemenea, ei reprezinta o sursa de energie curata, ieftina si foarte moderna. Peletii au o autonomie ridicata, tinand cont de depozitul de peleti construit si de modul in care este alimentata centrala termica. Spre exemplu, autonomia unei centrale poate sa fie de o luna sau de doua luni, in functie de modul in care sunt pusi peletii si de cantitatea de peleti utilizata.

O centrala termica cu peleti este considerata ecologica si poate fi cumparata cu succes cu ajutorul programului Casa Verde, program prin care poti primi o anumita suma pentru a trece pe acest tip de incalzire. Pentru ca producerea peletilor are loc prin reutilizarea deseurilor, aceasta centrala curata practic mediul de materialele care sunt poluante pentru sol.

Peletii sunt neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru ca, in momentul arderii, acestia emit aproape aceeasi cantitate de dioxid de carbon care a fost absorbita de copac, in momentul in care acesta a crescut.

Fumul care rezulta ca urmare a arderii peletilor este redus, iar praful existent in gazele de ardere este alcalin ceea ce este foarte important. Peletii au consum diminuat de metale si sulfurile sunt aproape inexistente.

Cenusa rezultata ca urmare a arderii peletilor poate sa fie ulterior folosita si ca ingrasamant natural pentru ca este foarte bogata in minerale.

Costul pentru exploatarea peletilor este redus comparativ cu gazul sau cu alti combustibili fosili. Daca este sa facem o comparatie cu lemnul de foc folosit in mod normal pentru sobe si seminee putem deduce faptul ca peletii sunt mult mai eficienti din punct de vedere al randamentului de ardere, dar si in ceea ce priveste puterea lor calorica, siguranta si confortul din timaul utilizarii.

Daca facem o comparatie cu lemnul de foc sau cu centralele pe gaz conventionale, se poate vedea ca varianta pe peleti consuma mai putin pentru aceeasi putere termica produsa. Este important sa se tina cont de faptul ca centralele pe peleti sunt economice, acesta fiind si motivul pentru care acum tot mai multi utilizatori aleg astfel de centrale in locul celor pe gaz, pe curent sau pe lemne.

Acestea sunt asadar cateva dintre avantajele ce ar trebui sa te convinga si pe tine sa intri pe centrale-seminee.ro sa iti cumperi un sistem de incalzire pe baza de peleti!

0 Shares
You May Also Like