Ups centrale termice echipamente contra fluctuatiilor de curent

ups centrala gazUps pentru centrale  sunt echipamente  care ajuta sistemul  termic al unei locuinte; sunt aparate electrice care protejeaza centrala termica pe gaz sau lemne  si eficientizeaza procesul de functionare al acesteia.Un ups centrale reduce consumul de electricitate; reprezinta surse continue de energie electrica pentru dispozitivele de caldura.

Pentru a alege un ups centrala termica poti sa vezi  mai multe informatii aici  , este necesar sa stim toate caracteristicile tehnice ale centralei, pentru ca exista mai multe tipuri astfel de produse.

Pentru centralele cu un consum mai mare este nevoie de acumulatori care pot inmagazina mai mult energie electrica. Inainte de achizitionarea unor astfel de produse este indicat sa fim bine informati in ceea ce priveste  centrala pe care o avem.Ups centrale este un aparat care asigura protectie electrica unei centrale in diverse situatii, cum ar fi: in caz de supraconsum, in cazul unei tensiuni prea ridicate; sunt frecvente fluctuatiile de curent, de aceea  este recomandat sa avem in dotare aceste instrumente denumite ups centrale.

Cererea pentru ups centrale este in crestere. Avand in vedere imprevizibilitatea curentului electric, tot mai multi oameni incearca sa isi ia masuri  de precautie prin montarea unor dispozitive optime care sa protejeze aparatura electrica contra valurilor mari de curent electric.

Pentru un confort termic este necesar sa ne doram locuinta cu un sistem de incalzire pentru sezonul rece si cu un aparat de aer conditionat pentru sezonul cald. Fluctuatiile de curent scot din uz inainte de termen numeroase aparate, de aceea este bine sa fim prevazatori. Dupa montarea conductelor in cazul retelei de gaz are loc vopsirea acestora si refacerile peretilor pe care s-a montat instalatia.

In cazul unei  astfel de instalatii se executa prin imbinari cu filet coloana care urca spre apartamente astfel: se taie oxiacetilenic  pe conducta  o gaura de 40 mm si se sudeaza tot oxiacetilenic  un manson; la o bucata de teava subtire si lunga de 0,5 m, filetata la ambele capete, se monteaza la un capat un robinet si apoi se imbina cu mansonul sudat; se masoara si se taie teava de la robinet; la un capat se monteaza cotul (fitingul de inaintare) si apoi teava se monteaza la robinetul cana; ultima rotire de insurubare a cotului se opreste cand axa partii libere a acesteia a ajuns verticala.

Se continua in acelasi mod pana la realizarea intregii coloane care urca, dupa care se face o proba de etanseitate si se trece apoi la montarea derivatiilor spre apartamente.  La instalatiile de gaze, prin prefabricate se inteleg grupuri de elemente (fitinguri, robinete, armaturi, tevi) asamblate in atelier, dupa cum este nevoie la locurile de instalare. Folosirea prefabricatelor este justificata atunci cand usureaza montajul si reduce timpul de lucru.

La instalatiile de gaze executate cu sudura, folosirea prefabricatelor este aproape o regula; la montarea armaturilor si la confectionarea pieselor fasonate (teuri, curbe, reductii)  prefabricatele permit realizarea unei cantitati incomparabil mai bune decat s-ar putea realiza prin executarea lor pe teren. Confectionarea in atelier a statiilor de reglare si de masurare a gazelor  este de asemenea obligatorie pentru obtinerea unei cantitati corespunzatoare; statiile se pot livra asamblate din doua sau din trei parti (de exemplu: o parte – etajul de presiune de intrare, a doua parte – panourile de masurare asamblate pe dispozitivul cu diafragma si partea a treia – colectorul de iesire cu robinetele panourilor).

De asemenea, in cazul instalatiilor industriale, a caror executie este conditionata de reducerea la minimum a duratei de lucru  fara intreruperea procesului tehnologic, singura solutie este de a  monta instalatia numai din prefabricate executate, fie in atelier, fie pe santier. Tot astfel este cazul instalatiilor in incaperi cu pericol de explozie, in care nu se poate suda si in  incaperi cu atmosfera daunatoare sanatatii executantilor. La executarea instalatiilor se folosesc numeroase prefabricate.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *