Uleiuri de motor Shell pentru economie de combustibil

Uleiul de motor afectează performanța motorului unui vehicul. Prin urmare, selectarea atentă și schimbarea acestuia la timp garantează o curățare excelentă a motorului de impurități. Un produs adecvat are un efect benefic asupra pornirii motorului și nivelurilor de zgomot în timpul funcționării. Există mai multe tipuri de uleiuri de motor Shell pentru economie de combustibil.

Uleiul de motor va ajuta la reducerea consumului de combustibil, la uzura sistemului pistonului și a filtrului de particule. Lubrifianții moderni reduc emisiile de substanțe nocive din arderea motorului în atmosferă și au un consum economic. Prin urmare, uleiul de motor trebuie să se potrivească întotdeauna cu modelul și marca vehiculului.

Tehnologii și inginerii companiilor care produc lubrifianți își testează temeinic produsele, efectuează teste de laborator pentru a respecta motoarele diferitelor mărci. După aceea, producătorii auto fac recomandări privind utilizarea uleiului în manualele de utilizare ale vehiculului.

Când selectezi un lubrifiant, reține că cel mai adesea, sunt stabilite cerințele pentru o anumită clasă de mașini cu același tip de motor și alte proprietăți de proiectare și funcționare. Prin urmare, caracteristicile principale pentru alegerea unui ulei vor fi diferite pentru fiecare șofer. Principalul lucru este să îl alegi exact pe cel care se potrivește motorului tău și nu clasei mașinii.

De ce tehnologia GTL?

Tehnologia GTL (conversie gaz-lichid) a fost inventată la începutul secolului XX. Cu toate acestea, Shell a fost cel care a adus-o la perfecțiune. De ce se folosește gazul natural pentru a crea cei mai noi lubrifianți? Este simplu. Spre deosebire de petrol, gazul nu are impurități. Prin urmare, produsul rezultat se dovedește a fi curat și cu noxe reduse. În conversia gaz-lichid, metanul și oxigenul sunt alimentate în echipament. Apoi amestecul intră în reactor, unde are loc sinteza hidrocarburilor lichide. După aceea, are loc hidrocracarea, timp în care sunt programate proprietățile viitorului produs. De aici rezultă uleiuri de motor sintetice cristaline din gama Shell Helix Ultra.

Astfel de materiale sintetice asigură pornirea ușoară a motorului chiar și la temperaturi extrem de scăzute, demonstrează capacitatea de a elimina depunerile formate în motor atunci când se utilizează alte produse lubrifiante.

Selectarea uleiurilor după marca automobilelor

Dacă vrei să alegi combustibili și lubrifianți adecvați, acordă atenție următorilor factori:

Tipul motorului. American Petroleum Institute împarte uleiurile în cele destinate motoarelor pe benzină și diesel. În primul caz, pe eticheta produselor vei găsi litera S, în al doilea – C. Litera alăturată numelui va vorbi despre calitatea combustibililor și a lubrifianților. Mai mult, cu cât este mai departe în alfabet, cu atât mai bine. Produsele cu mărcile SM și CF sunt recunoscute astăzi, ca fiind uleiurile de top de pe piață. În primul caz, vorbim despre omologarea benzinei, în al doilea – motorină. Cu toate acestea, există și lubrifianți universali care sunt marcați cu marcajul SM / CF.

Indicele de vâscozitate. Această proprietate a combustibililor și a lubrifianților este evaluată nu numai în forma sa originală, ci și atunci când condițiile de temperatură se schimbă. În conformitate cu vâscozitatea produsului, în denumire va fi indicat un alt marcaj. De fapt, va însemna densitatea și condițiile optime de temperatură pentru utilizare.

Recomandările producătorului auto. Pașaportul tehnic sau manualul de utilizare reflectă întotdeauna parametrii optimi ai combustibililor și lubrifianților.  

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *