Senzorii usilor automate – o privire spre viitor

Senzorii usilor automate – o privire spre viitor
Astazi exista in principal trei tehnologii diferite de senzori, utilizate pe piata.

Infrarosu activ.

Principii functionale: Un detector activ in infrarosu este intotdeauna compus dintr-un transmitator si cel putin doua chip-uri cu sisteme optice de inalta calitate.

Domeniul de scanare este setat prin intermediul unei unitati mecanice de micro-viteza prin schimbarea unghiului dintre emitator si receptor. Aceasta procedura optica se numeste triangulatie sau masuratoare optica diferentiala.

Detectoarele active cu infrarosu detecteaza numai persoane si obiecte daca intrerup fasciculul. Zona de detectie consta in pete si depinde intr-o mare masura de distantele optice de la centru la lentilele transmitatorului si receptorului. Mai multe grinzi pot fi combinate intr-un sistem modular pentru a forma o suprafata mai mare. Cauti telecomenzi porti? Intra pe Nice.com.ro.

Detectoarele suprimarii de fond sunt utilizate pe componente in miscare, cum ar fi o usa balansiera sau o usa rotativa. Acest sistem nu necesita un fundal ca un perete sau o podea. Analiza de fundal necesita un semnal din fundal pentru a comuta iesirea.

– Senzorul este instalat si necesita un fundal (podea / perete). Iesirea este dezactivata.

– Domeniul de scanare dorit este setat mecanic in distantele posibile.

– Fiecare obiect din domeniul de scanare stabilit este detectat in mod static.
Infrarosu pasiv.

Principii functionale: Senzorii cu infrarosu pasiv functioneaza in mod similar cu camerele infrarosii folosite pentru detectarea pierderilor de caldura din cladiri. Senzorul infrarosu sensibil formeaza o imagine termica a zonei definite pentru a fi monitorizata.

Dupa o perioada initiala de setare de aproximativ 20 de secunde, imaginea masurata in infrarosu este salvata. Senzorul comuta daca imaginea de caldura se schimba ca urmare a miscarii. Doua conditii trebuie indeplinite aici: – Trebuie sa existe o diferenta de temperatura de +/- 1,8 F intre obiectul care trebuie detectat si fundal; – Obiectul care trebuie detectat trebuie sa se deplaseze cu o rata de cel putin 4 inci pe secunda.

Sistemul este ideal pentru detectarea persoanelor numai daca exista intotdeauna o diferenta de cel putin 1,8 F intre temperatura suprafetei unei persoane imbracate si mediul inconjurator.

Din motive de natura fizica, aceasta tehnologie ar trebui utilizata numai pentru detectarea fiintelor vii, deoarece nu este intotdeauna posibil sa se garanteze ca diferenta de temperatura dintre articole cum ar fi carucioarele de cumparaturi sau vehicule si cea a mediului inconjurator va fi suficient de mare.

Microunde. Principii functionale: Microundele sunt unde electromagnetice, cum ar fi cele emise de un emitator radio, dar cu o frecventa mult mai mare (> 1GHz). Datorita antenei variabile, microundele emise de emitator pot fi indreptate fara dificultate si sunt reflectate inapoi in receptor prin intermediul podelei, peretilor si altor suprafete.

Daca nu exista nici o miscare in zona monitorizata, frecventa emitatorului si a receptorului ramâne aceeasi. Oamenii si obiectele insa activeaza detectorul de miscare in timp ce se deplaseaza prin zona monitorizata.

Frecventele emise si receptionate nu mai sunt identice. Diferenta dintre frecvente este evaluata si transferata prin relee sau contacte electronice sub forma unui impuls de comutare. Puterea cu microunde folosita este sigura pentru oameni si animale.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *