Padurea este un organism viu cu efecte terapeutice asupra noastra

0 Shares
0
0
0

Padurea este un organism viu cu efecte terapeutice asupra noastra
Inca din antichitate se stia ca exista o stransa legatura intre om si padure. Oamenii considerau padurea un panaceu si se bucurau din plin de efectele terapeutice ale copacilor. Cunoscute oamenilor din vechime, aceste efecte  au inceput astazi sa fie dovedite si stiintific.

Practica legata de actiunea terapeutica a arborilor este cunoscuta sub numele de silvoterapie, fiind recunoscuta ca metoda terapeutica abia la la inceputul secolului 20.

Este dovedita stiintific importanta prezentei unei paduri in proximitatea zonei in care locuim, ca sa ne bucuram de un tonus ridicat si o sanatate de “fier”.

Daca vrei sa locuiesti cat mai aproape de padure si sa te bucuri de efectele silvoterapiei, solutia este sa achizitionezi un apartament nou cu 3 camere in Bucuresti, in Greenfield, ansamblul rezidental imbratisat de padurile Baneasa si Tunari, situat in sectorul 1 al capitalei.

Adierea usoara a vantului, verdele frunzelor, ciripitul pasarelelor, toate acestea ne ajuta sa combatem stresul, sa ne imbunatatim starea generala si sa fim mai fericiti in fiecare zi.

Contemplarea peisajului forestier duce la reglarea batailor inimii, a tensiunii arteriale si a tensiunii musculare. Din cauza vietii agitate din Bucuresti, suntem expusi tot timpul factorilor de stres, acum, care sunt insa usor de combatut daca petreci cat mai mult timp in apropierea sau in mijlocul padurii.

Silvoterapia este indicata tuturor oamenilor care, din diferite motive, înregistrează carențte în oxigenarea plămâînilor, dar şi celor care vor doar sa respire aer curat.

Pădurile emana un aer pur, chiar şi atunci cand se afla in incinta marilor aglomeratii urbane, poluate de traficul intens si acivitatile economice.

Aerul din pădure conţine ioni negativi de oxigen, consideraţi adevărate „vitamine ale aerului“.

Acestia cu au efecte benefice in stimularea circulatiei sangelui, sporesc numărul globulelor roşii, asigurand o respiratie usoara, favorizeazaand un somn odihnitor si stimuleazaand funcţiile organelor vitale, constituindu-se intr-un important factor “anti-aging”.

Pădurea reprezinta si un cadru optim pentru mişcare, dar şi o oaza de linişte în care putem evada din tumultul cotidian.

Pădurile aflate la joasa inaltime sunt frematatoare si, au un efect energizant, in timp cele padurile din zonele înalte, cum sunt cele de brad sau, molid, sunt linistite, induc o stare de acalmie, liniste launtrica, fiind indicate in cazul persoanelor care isi desfasoara activitatea sub stres. Pădurea este talismanul verde al sanatatii, pentru cei care isi doresc un stil de viata sanatos, strabatand la pas sau cu bicicleta cararile umbrite ale padurii, renuntand la sporturile cu motor care nu fac decît să tulbure armonia naturii, a animalelor care isi gasesc salasul in hatisurile padurii şi a oamenilor care caută pacea, armonia şi sănătatea oferită de copaci, cei mai buni psihologi.

Ce poate fi mai relaxant decat sa strabati la pas sau cu bicicleta cararile umbrite ale padurii dupa o zi solicitata de munca si sa-i admiri spectacolul de culoare, sunet si parfum?

Desigur ai observat de multe ori ca, atunci cand esti in padure, simti o magie in aer, mirosurile care invaluie padurea definesc o linie de aromaterapie perfecta pentru a combate starile depresive si anxioase.

Alege sa traiesti in comuniune cu natura, alegeand sa locuiesti in Greenfield!

Greenfield
Strada Drumul Padurea Neagra, nr 56, Bloc BL04, Parter Bucuresti, Romania 014044
Phone: +40 21.230.75.70/71/72

0 Shares
You May Also Like