Oferă-i grădinii tale un aspect inedit cu arborele Catalpa! Cum se plantează și cum se îngrijește?

Oferă-i grădinii tale un aspect inedit cu arborele Catalpa! Cum se plantează și cum se îngrijește?Nimeni nu poate rămâne indiferent la frumusețea și unicitatea arborelui Catalpa. Indiferent cât de simplă ar fi amenajarea unei grădini, arborele Catalpa îi va oferi eleganță și îi va asigura un aspect inedit. Catalpa este un copac originar din unele părți ale Americii de Nord, deci preferă solurile uscate și temperaturile calde.

Este un copac ușor de recunoscut, deoarece se distinge prin coronamentul ușor rotunjit, prin florile minunate și prin fructele care seamănă izbitor de mult cu păstăile. Catalpa impresionează în orice anotimp, datorită frunzelor atrăgătoare și a belșugului de flori albe.

De ce să plantezi un copac Catalpa în grădina ta?

Catalpa este un copac înalt care la maturitate poate atinge chiar și 21 de metri înălțime. Totuși, dacă aveți o grădină cu o suprafață restrânsă, puteți opta pentru copacul țigaretă Catalpa Nana care nu atinge mai mult de 3 metri înălțime și 1,5 metri lățime.

În general, copacii Catalpa au o durată medie de viață de aproximativ 60 de ani, deci sunt companioni pe termen lung. Ei pot tolera solurile umede, dar în general preferă zonele mai uscate.

Frunzele copacului sunt în formă de săgeată și prezintă un verde strălucitor, cu un luciu persistent pe toată durata sezonului cald. În toamnă, frunzele devin galben-verzui, asigurând un spectacol minunat, înainte de a cădea pe măsură ce se instalează temperaturile scăzute și vânturile reci.

Florile apar primăvara și țin până la începutul verii. Fructul este o păstaie cu lungimea cuprinsă între 20 și 50 cm. Catalpa este foarte util ca arbore de umbră, de-a lungul aleilor și străzilor, dar și în locuri uscate, unde alți copaci nu s-ar dezvolta la fel de bine. Cu toate acestea, păstăile pot deveni o problemă, mai ales dacă preferați o grădină mereu curată și ordonată.

Care sunt cerințele de îngrijire ale arborelui Catalpa?

Copacii Catalpa sunt destul de adaptabili la diferite condiții de sol, asta însemnând că le plac locurile în plin soare, dar se descurcă foarte bine și în locurile cu umbră parțială. Copacii Catalpa se plantează și se prind foarte rapid, ba chiar au tendința de a se naturaliza chiar și în zonele în care copacul nu este nativ.

Specialiștii sunt de părere că arborii Catalpa sunt chiar invazivi, deoarece încep să se dezvolte de la semințe, deși acest lucru este ușor de evitat prin eliminarea păstăilor. Pescarii apreciază foarte mult acest copac, motiv pentru care în unele zone arborele este plantat pentru a atrage viermii, pe care pescarii îi folosesc apoi pentru a momi peștii.

Ușurința de îngrijire a copacilor Catalpa și creșterea lor rapidă îi fac ideali pentru zonele și grădinile în care se dorește o linie de copaci cu maturizare rapidă. Dacă doriți o specie de copac pe care să îl plantați dintr-un capăt al aleii și până în celălalt capăt, atunci Catalpa poate fi opțiunea perfectă, mai ales dacă îi puteți asigura o amplasare luminoasă și însorită. În mod ideal, solul ar trebui să fie umed și bogat, deși planta poate tolera locuri uscate. Săpați o groapă de două ori mai adâncă și de două ori mai lată decât globul de rădăcină. Răsfirați ușor rădăcinile și umpleți groapa cu pământ bine mărunțit.

Utilizați un tutore pentru copacii tineri pentru a le asigura o creștere dreaptă. Udați bine copacul în fiecare săptămână până când acesta s-a stabilit. Odată ce copacul s-a înrădăcinat, apa este necesară doar în perioadele de secetă extremă.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *