Obiceiuri pe care să le evitaţi dacă purtați proteză dentară

Proteza dvs. dentara este o investitie, dar are nevoie de curatare regulata. Daca nu va curatati proteza dentara, aceasta se poate deforma sau chiar pata.

Obiceiurile dentare proaste pot provoca deteriorarea protezelor dentare si pot afecta, de asemenea, sanatatea dentara a pacientului. Mai jos sunt enumerate obiceiurile dentare pe care trebuie sa le evitati in cazul in care purtati proteza dentara.

Sa nu va periati dintii

Unul dintre cele mai comune lucruri pe care oamenii care poarta proteze dentare uita sa le faca este sa se spele pe dinti. Aceasta greseala poate duce la respiratia urat mirositoare si la acumularea de bacterii pe proteza dentara.

Trebuie sa va asigurati ca va periati proteza dentara de cel putin doua ori pe zi, de preferinta dupa ce mancati. Majoritatea stomatologilor recomanda sa va periati proteza dentara dupa fiecare masa.

Puteti folosi o periuta de dinti cu peri moi pentru a curata proteza dentara. Periati-o usor pentru a indeparta orice particule de mancare inainte de a o inmuia intr-un produs de curatare pentru proteze.

Retineti ca pasta de dinti este abraziva, iar particulele abrazive pot zgaria materialul acrilic al protezei dumneavoastra.

Sa nu folositi ata dentara

Daca purtati proteza dentara, este esential sa aveti bune obiceiuri de igiena orala pentru a preveni acumularea placii si a tartrului pe proteza dvs. Aceste substante pot irita si afecta modul in care proteza dvs. dentara se potriveste la locul ei. Uneori, este posibil sa aveti, de asemenea, senzatie de uscaciune crescuta a gurii si iritatia gingiilor.

Placa se poate acumula rapid pe proteza dentara si poate incepe sa provoace respiratie urat mirositoare si sa va sporeasca riscul de infectie. Asigurati-va ca folositi ata dentara in fiecare zi pentru a indeparta particulele de mancare ramase intre dinti.

Sa nu folositi apa de gura antibacteriana

Pentru a va mentine proteza dentara curata si gura sanatoasa, este vital sa folositi o apa de gura antibacteriana. Alegeti o apa de gura antibacteriana care contine fluor pentru a va proteja smaltul. De asemenea, apa de gura ar trebui sa includa un agent antibacterian pentru a distruge bacteriile si pentru a ajuta la prevenirea formarii placii si a tartrului.

Sa nu va vizitati regulat medicul dentist

Daca purtati proteza dentara, este esential sa continuati sa vizitati medicul dentist cel putin o data la sase luni. Stomatologul dumneavoastra va putea sa va monitorizeze sanatatea bucala si sa se asigure ca nu faceti nimic care ar putea deteriora proteza. Daca proteza dvs. dentara nu se mai potriveste corect, este posibil sa fie nevoie de remodelare sau inlocuire.

Sa nu folositi corect proteza dentara

Este esential sa manipulati proteza dentara cu grija. Daca rupeti proteza dentara, nu incercati sa o reparati folosind lipici. Stomatologul dumneavoastra va va oferi instructiuni despre cum sa o curatati si sa o intretineti in mod corespunzator. In plus, este important sa va vizitati medicul dentist pentru ajustari regulate. Proteza dvs. dentara va trebui reglata pentru a se potrivi corect.

Pentru a afla mai multe despre ingrijirea protezelor dentare, programati o intalnire cu medicul dentist la cabinet stomatologic Dent Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *