Merita sa particip la un curs Java?

Merita sa particip la un curs Java?Stiati ca o multime de tineri absolventi de liceu din Romania au ales sa se inscrie la diferite facultati, iar ulterior au renuntat inca din primul an, deoarece si-au dat seama ca nu au facut alegerea corecta?

Totusi, o multime de tineri absolventi de liceu, si nu numai, aleg sa se inscrie la cele mai bune cursuri java 2021, pentru a putea ulterior sa opteze pentru o cariera de programator entry level in cel mai popular limbaj de programare.

In cazul in care v-ati intrebat daca merita sa va inscrieti la un curs java, raspunsul este cu siguranta da, iar in randurile care urmeaza vom prezenta cateva argumente in acest sens.

 1. Popularitatea limbajului Java

Java este la ora actuala cel mai popular limbaj de programare, si cu siguranta cei care urmeaza un curs java 2021, vor avea sanse foarte mari sa-si gaseasca un loc de munca. In Romania, dar si la nivel mondial, se cauta programatori java, iar aceasta este cea mai buna oportunitate pentru cei care isi doresc o cariera de programator.

 1. Limbaj de programare portabil si versatil

Java este un limbaj portabil si versatil. Prin portabil ne referim la faptul ca Java poate fi utilizat pe diferite platforme. Fiind un limbaj de programare open source, este independent de platforma sistemului de operare.

Asa cum faimosul sau slogan spune „Scrie o data si ruleaza oriunde”, puteti rula codul secundar Java pe orice hardware care are o JVM compatibila. Exemplu: puteti sa va scrieti codul sau sa creati aplicatii Java intr-un mediu Windows si sa rulati pe orice alt mediu, cum ar fi Linux.

Apoi, Java este unul dintre cele mai versatile limbaje de programare. In primul rand, are codare dinamica, toate codurile sunt organizate si stocate intr-un format orientat pe obiecte, cunoscut sub numele de clase.

 1. Java este pretutindeni

Java este peste tot, este pe desktop, este pe mobil si oriunde altundeva! Aici am enumerat cateva departamente in care a fost folosit Java:

 • Servicii bancare: Pentru a gestiona tranzactiile
 • Bursa: Pentru a scrie algoritmi cu privire la compania in care ar trebui sa se investeasca
 • Servicii financiare: Java este utilizat in aplicatiile de pe server

Deci, se poate vedea foarte usor faptul ca este un limbaj de programare care nu se limiteaza la un singur domeniu! De asemenea, este folosit de multi jucatori mari ai diferitelor industrii, cum ar fi Google, Philips, CapitalOne, Accenture, Uber si multi altii.

 1. O multime de resurse si asistenta comunitara

Java ca limbaj de programare este omniprezent, mergand de la telefon la caseta de configurare si la sateliti.

Deci, exista o oportunitate uriasa de a va gasi un foarte bun loc de munca odata ce intelegeti Java complet. Apoi, Java are o comunitate de asistenta minunata. Deci, invatarea nu este deloc o problema cu Java.

Aveti la dispozitie numeroase resurse online care va pot fi de mare folos si un partener perfect – comunitate de asistenta. Aveti la dispozitie multe forumuri, la care se gasesc raspunsuri la toate indoielile sau erorile legate de Java.

 1. Puteti crea aplicatii Java

Ei bine, asa cum am mentionat mai sus, Java este peste tot si are un numar foarte mare de oportunitati! In continuare veti putea descoperi cateva dintre domeniile in care se folosesc aplicatiile care au fost create cu ajutorul acestui limbaj de programare:

 • Java este utilizat in dezvoltarea de aplicatii Android
 • Java este, de asemenea, un limbaj de programare folosit in crearea jocurilor pe Android
 • Java este utilizat pentru a testa aplicatiile web, prin diverse instrumente de automatizare a testarii
 • Tehnologie Big Data: cadrul Hadoop MapReduce este scris in Java
 • Limbajul este folosit in comunitatile stiintifice si de cercetare pentru a gestiona o cantitate imensa de date
 1. Java este Open Source

Java este extrem de usor si open source. Suporta filosofia FLOSS in care nu trebuie sa platiti niciun ban pentru a scrie coduri in Java. Este un limbaj de programare robust, securizat, dinamic si open source.

Iata asadar ca exista mai multe motive pentru a invata sa utilizati acest limbaj de programare, cel mai popular la ora actuala.

In momentul in care va propuneti sa invatati sa lucrati in acest limbaj de programare, primul pas este sa cautati cele mai bune cursuri programator 2021. Participand la un asemenea curs, veti putea aplica apoi cu sanse foarte mari de reusita, pentru un loc de munca pe postul de programator entry level.

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *