Istoria portofelelor si gentilor: Inceputul

Istoria-portofelelor-si-gentilor-InceputulDin pacate, nu exista o inregistrare fiabila a momentului in care a aparut prima geanta din istorie sau a originii sale exacte. Dar trebuie sa stiti ca de la inceputul existentei umanitatii era deja prezenta.

Acest fapt este cunoscut datorita faptului ca popoarele preistorice antice se bazau pe figurile si simbolurile de stanca in care reprezentau cum erau viata si obiceiurile lor (petroglife). Ei bine, in unele dintre aceste picturi care s-au pastrat pana in prezent, puteti vedea imagini cu trasaturi feminine care poarta un fel de geanta agatata de brat. Cauta si alege un portofel de la Armani Jeans.

Asa cum stiau ca pielea animalelor era utila pentru a proteja corpul, au folosit-o si pentru a transporta astfel de alimente. Acest element este cunoscut sub numele de Alforje, care a fost un fel de geanta din piele care ar putea fi purtata legata de talie sau atarnata de umeri. S-ar putea spune ca este originea sacului asa cum o stim astazi.

Originea portofoliului feminin.

Nu se stie exact de cand exista gentile, deoarece nu s-au pastrat referinte istorice care sa reflecte sincer data crearii lor.

Ceea ce se poate stabili este ca portofelul are o origine practica si masculina, destul de departe de utilizarea actuala (de multe ori) decorativa si aproape intotdeauna asociata cu femininul. De la originile sale, fiinta umana trebuia sa poarte cu el niste unelte, iar pentru asta a creat pungi din piele de animale. In Biblie ele apar asociate cu pastorii, de aceea au fost purtate in principal de oameni.

Numai in Evul Mediu portofelul apare ca element decorativ. Erau purtate legate de talie si puteau fi mutate de la o haina la alta. Aceste “buzunare portabile” au fost decorate cu pietre si broderii, in functie de statutul social al purtatorului.

Portofoliul in secolul XX

In secolele urmatoare, articolele de imbracaminte pentru femei au inceput sa lase deoparte straturile de imbracaminte si au devenit mai in conformitate cu silueta feminina. Acest lucru a facut ca celebrele “buzunare” legate de talie sa fie puse deoparte, pentru a face loc gentilor de mana.

Deja in secolul al XX-lea acest accesoriu ia putere si designerii incep sa-i dea o importanta mai mare: Chanel creeaza renumitul design “Chanel 2.55”, al carui nume se refera la data crearii sale, februarie 1955. Alte exemple de modele celebre de portofele sunt cele inspirate de celebritati precum geanta Alexa sau geanta Del Rey creata de Mulberry.

Care portofel este mai bun?

Dupa cum se spune, nu se scrie nimic despre gusturi. Cel mai subtire si mai subtire portofel este portofelul de buzunar. Cu toate acestea, dimensiunea sa mica face dificila incorporarea tuturor cardurilor, biletelor si biletelor pe care, in general, le purtam de obicei. Avand in vedere acest lucru, un portofel bifold este, fara indoiala, echilibrul dintre fin si practic.

Alege un portofel in functie de nevoile pe care le ai. Daca transporti multiple carduri bancare, vei avea nevoie de un portofel subtire si ingust, in schimb daca in portofel vei purta si cash, alege modelul tipic.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *