Gadget-urile, O Satisfactie Spirituala

Gadget-urile, O Satisfactie SpiritualaCred ca nu gresesc afirmand ca toti cititorii acestui articol detin cel putin un dispozitiv ce ar putea fi definit drept “gadget.” Gadget-ul este definit ca fiind acel dispozitiv electronic ce permite o multitudine de intrebuintari. Fie ca vorbim despre telefonul mobil pe care mai nou il folosim nu doar pentru a primi telefoane si a ne apela cunoscutii ci si pentru verificarea contului de facebook sau discutiile pe messenger, fie ca vorbim despre noile generatii de televizoare, toate acestea sunt gadget-uri. Si nu toate sunt scumpe, contrar parerii generale. Exista si televizoare ieftine dar cu o multime de caracteristici.

Aruncandu-ne privirea pe un site de specialitate precum Dwyn.ro vom putea observa o gama variata de dispozitive electronice. Fie ca vorbim despre cea mai noua tableta Samsung, cel mai nou telefon mobil cu sistemul de operare dorit si caracteristicile customizate special pentru dumneavoastra, totul va sta la dispozitie. Televizoare ieftine, televizoare Smart, televizoare cu sisteme de operare proprii, laptop-uri, telefoane mobile, tablete, rame foto electronice si asa mai departe, exista un dispozitiv pentru oricare dintre nevoile dumneavoastra.

Daca tot ne-am referit mai devreme la gama Samsung de dispozitive electronice, haideti sa va vorbesc despre noua serie F de televizoare inteligente Samsung. Disponibile intr-o paleta larga de culori, marimi si caracteristici, noua gama de televizoare inteligente Samsung detine un televizor pentru gusturile si buzunarul fiecaruia. Fie ca doriti un televizor cu camera incorporata, tehnologie Smart, rezolutie de pana la 1920 x 1080, intrare USB, wireless, LAN, HDMI, SCART, VGA, sistem de montare VESA, fie ca doriti un televizor la preturi mai scazute, strict pentru vizionarea meciului sau serialului dorit, Samsung are de toate.

Dar sa fim seriosi, cine mai doreste acum doar un televizor? Cu totii ne dorim cat mai putine dispozitive dar cat mai avansate, care sa preia o mare parte din problemele noastre cotidiene. De ce sa ne deschidem calculatorul personal pentru a ne citi mail-ul sau a vorbi cu persoanele aflate in alta tara, cand putem face acest lucru la fel de bine doar deschizand televizorul? De ce sa pierdem serialul preferat deoarece ruleaza in acelasi timp cu meciul pe care il asteptati, cand puteti alege un dispozitiv cu optiunea “picture in picture,” pentru a urmari totul simultan?

Cu siguranta veti considera ca aceste dispozitive sunt la un pret prea ridicat pentru buzunarul dumneavoastra si nu va voi contrazice din punct  de vedere strict bugetar. Ce pot aduce insa drept contra-argument este cat de necesar poate fi un astfel de dispozitiv pentru dumneavoastra. Dincolo de partea estetica adusa de orice dispozitiv “high-tech”, ne putem referi si la satisfactia spirituala pe care un asemenea dispozitiv ne-o poate oferi. Da, am spus “spirituala.”

Societatea de astazi nu ne ofera foarte multe motive pentru a ne considera cu adevarat “impliniti.” Din acest motiv, exista momente in care dorim sa ne cumparam un dispozitiv al nostru care sa ne aduca linistea si bucuria unei investitii solide. Din pacate la fel de repede ne lovim si de momentul in care dispozitivul achizitionat nu se ridica la asteptarile noastre. Ei bine, cu un televizor inteligent ne vom simti impliniti de fiecare data cand apasam butonul “start” pe telecomanda televizorului.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *