Display-uri electronice flexibile – producatorii majori si limitari ale tehnologiei

Display-uri electronice flexibile – producatorii majori si limitari ale tehnologiei
In ianuarie 2013, la Salonul de Consumer Electronics (CES), Samsung a prezentat prototipuri ale afisajelor flexibile ale marcii YOUM. In octombrie 2013, au lansat primul lor produs folosind un afisaj flexibil.

Se pare ca Samsung a abandonat brandul YOUM, deoarece Galaxy Round utilizeaza acum un display flexibil AMOLED (FAMOLED). Cauti display Samsung de calitate? Intra pe TelefoaneGsm.ro.

Compania coreeana a lansat apoi ecranul Galaxy Note in septembrie 2013. Ecranul Galaxy Note, utilizeaza curba pentru a afisa informatii pe partea laterala a afisajului. Ultima versiune Samsung a unui dispozitiv de afisare flexibila a fost Galaxy S6 Edge in martie 2015. S6 se diferentiaza de Note, deoarece are doua margini curbe.

Samsung a anuntat in luna august a anului 2015 ca va investi 3 miliarde de dolari pentru a-si extinde o instalatie OLED in Vietnam. LG a prezentat unul dintre prototipurile sale flexibile de 6 inchi, in Iunie 2013, la Societatea de Afisare a Informatiilor (SID). Apoi au anuntat lansarea G Flex, un telefon curbat, la scurt timp dupa CES, in Ianuarie 2014.

Noul si imbunatatitul G Flex 2 a fost lansat un an mai tarziu la CES. Intr-un showroom privat de la CES 2015, LG a dezvaluit un prototip cu un ecran dual, similar cu cel de pe Galaxy S6, care a fost lansat cateva luni mai tarziu. In iunie 2015, la SID, LG a lansat un prototip de afisaj de 18 inci.

LG are de asemenea planuri de a realiza o versiune de 60 de inchi pana in 2017. In iulie 2015, LG a anuntat ca a investit 905 milioane dolari intr-o linie de productie OLED de generatie 6, flexibila, in Coreea de Sud. Proiectul (se spune) ca va fi terminat in 2017 si va permite LG sa satisfaca cererea crescanda de afisari flexibile in telefoane si dispozitive portabile.

Limitari curente:

Exista inca provocari pe care trebuie sa le depasim inainte ca dispozitivele cu adevarat flexibile sa atinga piata, deoarece componentele electronice din spatele afisajului nu sunt menite sa fie indoite. In timp ce plasticul are avantajele sale, nu este la fel de bun ca si sticla atunci cand vine vorba de incapsularea tranzistorului de film subtire si a altor componente la umiditate, oxigen si alte particule nedorite.

Tehnologia telefonului trebuie sa devina suficient de rezistenta pentru a face fata stresului de folosire zilnica pe o perioada lunga de timp. O alta bariera a unui dispozitiv flexibil este bateria.

Bateriile sunt de obicei rigide in natura si pana cand aceste baterii pot fi manipulate pentru a fi flexibile, notiunea de telefon flexibil este putin probabila. Similar bateriei, placa de circuit de siliciu si componentele sale nu sunt, de asemenea, maleabile. Producatorii de dispozitive vor trebui sa gaseasca alternative eficiente din punct de vedere al costurilor pentru aceste probleme inainte ca aceste gadget-uri noi sa atinga rafturile.

La ce sa te astepti:

Samsung si LG sunt susceptibile de a fi primii producatori ai noii generatii de dispozitive flexibile de afisare. Acestia au dovedit ca au expertiza de a crea dispozitive flexibile de afisare, asa cum este evidentiat de ecranele lui S6  de la Samsung si  G Flex2, de la LG.

Nokia, Apple si Blackberry sunt probabil urmatorii producatori care vor produce un dispozitiv flexibil bazat pe numarul lor crescut de brevete. Cu toate acestea, probabil ca vor trebui sa licentieze tehnologia de afisare pentru a-si incorpora dispozitivele. In prezent, este nevoie de dispozitive mai usoare si mai subtiri, care sunt extrem de portabile si durabile.

Tagged: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *